Русе. Високоградусов алкохол на стойност около 100 000 евро, който

...
Русе. Високоградусов алкохол на стойност около 100 000 евро, който
Коментари Харесай

Русе: Вече „доставен“ алкохол за близо 100 000 евро задържаха митнически служители в района на Дунав мост 1

Русе. Високоградусов алкохол на стойност към 100 000 евро, който по документи към този момент е бил доставен до данъчен склад, задържаха митнически чиновници от Митница Русе в региона на Дунав мост 1, оповестяват от Агенция " Митници ".
На 15 юли 2017 година, при влизане в страната митнически чиновници правят инспекция по линия на противодействието на незаконните акцизни артикули на товарен автомобил с българска регистрация. Камионът транспортира бутилирани алкохолни питиета - ром, текила и водка от известни марки, от Холандия за България. Стоката пътува под режим отсрочено заплащане на данък, само че при инспекция в Българска акцизна централизирана осведомителна система (БАЦИС) е открито, че пратката там попада със статус „ доставен ". На процедура за стоката - общо 17 902 бутилки, не е налично условието от Закона за акцизите и данъчните хранилища поръчителство, което е наложително при придвижването под режим отсрочено заплащане на данък.
По случая е известена Митница Варна, на чиято територия се намира данъчния склад - адресат на стоките. Поради установени и други нарушавания лицензът на данъчния склад е лишен.
Уведомена е НАП-Варна, която след осъществяване на инспекция, е наложила запор на арестуваната стоката, заради отговорности на фирмата-купувач.
Според данните от съпътстващата товара фактура цената на пратката е към 100 000 евро. Общият размер на дължимия данък възлиза на над 56 000 лева
За осъщественото нарушаване е формиран и връчен акт за определяне на административно нарушаване, който планува налагане на имуществена глоба в размер на двойния данък - към 112 000 лв.. Предстои издаване на наказателно разпореждане.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР