Румен Радев в известна степен беше и си остана президентът

...
Румен Радев в известна степен беше и си остана президентът
Коментари Харесай

Доц. Малинов: Радев си остана президентът на БСП

Румен Радев в известна степен беше и си остана президентът на Българска социалистическа партия. Това сподели ръководителят на Катедрата „ Политология “ към Софийския университет и някогашен евродепутат и доцент Светослав Малинов за Радио „ Фокус “.

По думите му преобладаващата група в инициативния комитет за издигането на Радев са обременени с комунистическото минало и няма десен гласоподавател, който би се чувствал добре в „ компанията “ на Румен Радев. Според него другите политически сили би трябвало да разгласят допустимо най- бързо своите претенденти, тъй като при неналичието на опция чувствителността спада и причините отслабват.

„ Няма уверен десен гласоподавател дал своя вот за десните претенденти през последните 20 години да се усеща добре в тази компания. В доста огромна степен Румен Радев беше и си остана президентът на Българска социалистическа партия. Разбира се тези добавки, които виждаме, аз не съм уверен, че ще привлекат гласоподаватели, за това другите политически партии бързо би трябвало да разгласят своите претенденти, с цел да може всички останали, които са разочаровани от Румен Радев да имат опция “, сподели доцент Малинов.

Той разяснява и новия политически план на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев, които
стъпват на полето на антистатуквото, на протестния избор, на тези, които са безапелационни съперници на предходното ръководство и които разпознават предходното ръководство като ГЕРБ и Движение за права и свободи.

„ Те в действителност демонстрираха, че стъпват на това поле и то доста по-решително от останалите, тъй като останалите не съумяха да образуват държавно управление ", добави доцент Светослав Малинов и акцентира, че в този момент не може да се предвижда тъкмо, от кои партии и какъв сегмент би отишъл в новия план на двамата служебни министри.

„ Възможно е да вземат и от партията " ИТН ", чиято увереност се стопи, че партията и водачът ѝ могат да свършат работата. Т.нар. пространство, обвързвано с протестния избор, ще се усили, в случай че те вземат участие в изборите. Много е значимо формата да бъде уместна, да не се залита в крайности и да не се допусне първично отчаяние още като се видят листите с претендентите им за депутати ", добави Малинов.

Политологът предвижда не изключително огромно разбъркване на местата на партиите в идващия парламент.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР