Румен Радев: Бъдещето на България е в наукатаПрез тази година

...
Румен Радев: Бъдещето на България е в наукатаПрез тази година
Коментари Харесай

Наши ученици с 95 медала от олимпиади за 2017 г.

Румен Радев: Бъдещето на България е в науката


През тази година в елитни училищен интернационалните надпревари за просвета България е завоювала 95 медала – 17 златни, 31 сребърни, 47 бронзови, както и две почетни грамоти.

Олимпиадите са били в разнообразни области – математика, информатика, химия, физика, астрономия, биология, астрономия и астрофизика и др, и са се провеждали в целия свят.

Близо 30 % от оценките са на ученици от Софийската математическа гимназия. Това стана ясно на Седмата годишна среща на олимпийските тимове по естествени науки, на която хазаин бе президентът Румен Радев.

“Бъдещето на България е в науката и нововъведенията. ”, съобщи президентът Румен Радев. Той означи, че държавното управление има потребност от интелигентни, образовани, мислещи надарени хора, които знаят по какъв начин да се борят и да дърпат страната ни напред.

Президентът изрази възторженостти към преподавателите, които от първото ни присъединяване в интернационалните олимпиади готвят с безрезервност и обич генерации надарени български деца и до момента имаме общо 820 медала от такива надпревари.

“В момента сме в топ три на надпреварите по математическа филология, в петицата сме по информатика, а по математика сме непроменяемо в челната десятка. ”, напомни президентът и уточни, че това са невероятни достижения.

През 2017 година страната ни бе хазаин на Младежката балканиада по математика във Варна и основател и хазаин на първата Европейска младежка олимпиада по информатика. Румен Радев изрази убеденост, че трудът на преподавателите на българските възпитаници “ще се върне с нови научни достижения, определящи и нашето бъдеще, а за какво не и бъдещето на света ”.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР