Румънският министър-председател Михай Тудосе подаде оставка, предава news.bg. Новината беше

...
Румънският министър-председател Михай Тудосе подаде оставка, предава news.bg. Новината беше
Коментари Харесай

Премиерът на Румъния подаде оставка

Румънският министър-председател Михай Тудосе подаде оставка, предава news.bg.

Новината беше обявена след съвещание на управлението на ръководещата Социалдемократическа партия довечера.

Тудосе е бил заставен да вземе решението за отдръпването си, защото е изгубил поддръжката на партията, само че съобщи, че подава оставка с " високо вдигната глава ".

Тудосе е вторият румънски министър председател, който губи поста си през последнитеседем месеца, откакто през юни предшественикът му Сорин Гриндяну беше свален с избор на съмнение. Тудосе бе министър на стопанската система в кабинета на Гридяну.

Причината, заради която Тудосе беше лишен от поддръжката на Социалдемократическата партия, е спор с ръководителя Ливиу Драгня, обвързван със абсурда към министърката на вътрешните работи Кармен Дан. През предходната седмица Тудосе изиска оставката на Дан, като я упрекна в неистина. Тя обаче отхвърли да се подчини, а Драгня взе нейната страна. Още преди този момент Тудосе в профил от държавното управление си и трима министри, които по принцип са доближени на Драгня.

Самият Драгня не може да оглави държавното управление, защото е осъждан. През 2016 година той получи 2 години условно поради изборни измами.

Временно премиерския пост на северната ни съседка ще бъде ангажиран от Паул Станеску.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР