Румънската столица Букурещ ще затвори ресторанти, театри, кина, игрални зали

...
Румънската столица Букурещ ще затвори ресторанти, театри, кина, игрални зали
Коментари Харесай

Букурещ затваря заведения, училища и кина на закрито

Румънската столица Букурещ ще затвори заведения за хранене, театри, кина, игрални зали и учебни заведения за 14 дни поради внезапното повишаване на новите случаи на ковид, оповестяват локалните управляващи, представени от SeeNews.

От понеделник вечерта носенето на маски е наложително във всички публични места на закрито и навън в румънската столица, съобщи общинският комитет за изключителни обстановки в Букурещ.

Властите затвориха заведения за хранене, театри и кина на закрито на 6 октомври, само че след това облекчиха ограничаването, като им разрешиха да работят с понижен потенциал.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Носенето на маски в Сърбия към този момент е наложително на всички места изв...

Според последното решение от вторник заведенията за хранене ще могат да обслужват хората единствено на откритите си площи. Училищните образователни занятия ще се организират онлайн в продължение на 2 седмици, само че детските ясли и занималните остават отворени.

Местните управляващи в Букурещ съблюдаваха рекомендацията на държавното управление да затворят заведения за хранене на закрито в региони, в които броят на инфекциите надвишава 1,5 на 1000 поданици за интервал от 14 дни, считано от 7 октомври. Но през последните 2 седмици инфектираните в Букурещ доближават 3,19 на 1000 поданици.

От 15 октомври Румъния удължи с с 30 дни, въведено поради пандемията от ковид.

В понеделник румънските управляващи оповестиха за 2466 нови случая на Covid-19, регистрирани за един ден, откакто са направили 8040 теста. Общият брой на случаите на ковид в страната доближи 182 854, до момента в който броят на починалите набъбна до 5931, демонстрират последните данни на здравното министерство.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР