Румънската армия ще се въоръжи с първата батарея ракети Patriot

...
Румънската армия ще се въоръжи с първата батарея ракети Patriot
Коментари Харесай

Румъния инсталира първите американски ракети до Нова година

Румънската войска ще се въоръжи с първата батарея ракети Patriot до края на годината, заяви министърът на защитата Михай Фифор. " Това, което мога да кажа сигурно, е, че румънската войска ще получи първата батарея " Пейтриът " до края на годината ", съобщи думите му News.ro.

Министърът добави, че в диалози с американския министър на защитата румънската страна е поискала заплащането на системата Patriot да се прави на вноски. От една страна, това би било " доказателство за предвидимост ", а въпреки това, " по-удобно е да можем да осигурим закупуването на тези системи през идващите няколко години ".

Държавният департамент на Съединени американски щати утвърди през юли вероятната продажба на системи за противоракетна защита Patriot на Румъния, в това число техническа поддръжка и съоръжение, с приблизителна цена от 3,9 милиарда $. Бившият румънски министър на защитата Адриан Тутуяну съобщи по-късно същия месец, че Букурещ може да заплати първата вноска за придобиване на ракети Patriot през ноември.

Сегашният началник на румънското военно ведомство Михай Фифор също разгласи, че страната може да купи и първите 10 бронирани машини Piranha до края на 2017 година Той също по този начин приказва за опцията за закупуване на още изтребители F-16, като означи, че румънските управляващи са в " диалози в напреднал стадий " за закупуването на 36 такива самолета от Съединени американски щати. " Ние изпратихме нужните документи, с цел да забележим покупната цена. В началото сме на това преговаряне и се надяваме, че ще можем да придобием още 36 самолета ", сподели той. Румъния купи предходната година 12 F-16 от Португалия, шест от които дойдоха в северната ни съседка в в края на септември на 2016 г.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР