Рудниците на цар Соломон от векове вълнуват въображението на търсачи

...
Рудниците на цар Соломон от векове вълнуват въображението на търсачи
Коментари Харесай

Рудниците на цар Соломон

Рудниците на цар Соломон от епохи вълнуват въображението на търсачи на съкровища от целия свят. Според антична легенда тези рудници, принадлежали на най-мъдрия цар съгласно Библията, са цялостни с диаманти.

Много търсачи на съкровища от древността са починали, до момента в който са се опитвали да открият митичните рудници на цар Соломон. Някои просто са починали в пустинята от жадност и апетит, други са били нападани от магьосници от племето на кукуаните и умирали в страшни страдания.

 Рудниците на цар Соломон

Векове наред именитото богатство на цар Соломон по този начин и не попаднало в ръцете на нито един изследовател на съкровища. Рудниците на цар Соломон съгласно легендата се намират в долината Тимна в Египет.

Долината Тимна е голяма - 70 квадратни километра. От две страни тази котловина е заобиколена от високи 300 метра скали. В древността, епохи преди новата епоха, в долината са добивали мед.

През ХХ век долината получила името Рудниците на цар Соломон с помощта на американския археолог Нелсън Глюк. Не е потвърдено сигурно, че цар Соломон в миналото е минавал през тази котловина.

 Диаманти

В тази котловина са открити египетски шахти с дълбочина 30 метра подземен. В центъра на долината са открити от археолози пещи за претопяване на метал.

Не е ясно по какъв начин се е отделяла медта преди хиляди години от египтяните, само че съгласно археолозите те употребявали способи, усвоени едвам през предишния век. Не е ясно кой е научил египтяните на съвършените способи за обособяване на метала.

Богинята Хатор бдяла над рудниците на цар Соломон. Тя поглъщала тези, които не се подчинявали на началниците на рудниците. Така те били наказвани за непослушанието си.

В храма на богинята Хатор, който се намира до рудниците на цар Соломон, са открити хиляди предмети, които са оставяни като жертви към богинята. Открити са скъпи статуетки и съдове.

В античните надписи и рисунки, които се виждат в долината, не се разкрива тайната на местонахождението на благосъстоянията на цар Соломон, които са били в действителност големи. Според легендите те са били скрити надълбоко в рудниците.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР