Рубриката на Дневник Предозиране започна преди години със събиране на

...
Рубриката на Дневник Предозиране започна преди години със събиране на
Коментари Харесай

Предозиране: В часове по "Защита на Отечеството" 3D принтери ще разчленяват оръжия

Рубриката на " Дневник " " Предозиране " стартира преди години със събиране на парадоксите на посланията в хода на предизборната акция през 2014 година, само че българската обществена среда продължава да подава нови сюжети.

Програмата за образование по " Защита на Отечеството ", предлагана от министерствата на образованието и на защитата, се приема " с огромно задоволствие " от учениците и от родителите. Момичетата реагират по-емоционално, а момчетата - " с манталитета на мъже които на следващия ден може би ще дават отговор за националната сигурност. "

Това разяснява пред Българска национална телевизия водачът на профсъюз " Образование " в КНСБ Янка Такева, която напълно отбрани програмата като главен мотив против възраженията, че програмата е архаична беше това, че образованието ще е цифрово. " Вие знаете ли, че всяко учебно заведение има 3D принтери и по биология може да се направи по този начин, че всички неща, свързани със сърце или, да кажем, бъбреци и по този начин нататък, дихателни органи - всичко на този 3D принтер да се разчлени, да се види...да се срещнат какви са въоръженията, които употребяват в Българската войска ", разясни тя в спор по тематиката с шефа на " Националната мрежа за децата " Георги Богданов.

Тя не разяснява догатката му, че пази самодейността единствено в качеството си на синдикалист, само че и като член на придвижване " Русофили ", след което потърси причини и в полето на " джендър идеологията " - неизяснено смислово разбиране, стартирано в последно време от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

" Знаете ли какъв брой деца се прибраха от други просветителни системи в България поради джендър образованието?! Родителите споделят: Не знаем дали, в случай че оставим децата, ще се приберат момчетата девойки, а девойките момчета ", сподели Такева, само че не разясни, нито беше запитана за какъв брой такива случаи знае, от кои страни идват и по какъв начин се е сдобила с тази информация. Нито обясни какво общо има тематиката за образованието по " Защита на Отечеството ".

Проектонаредбата на двете министерства е в развой на публично разискване, а крайният период за отзиви е 25 март. Тя превдижда в 10 и 11 клас в часовете на класа военни и запасняци да образоват учениците по историята на въоръжените сили, по какъв начин се действа с невзривени муниции, по какъв начин да спомагат на армията в битката против разпространение на оръжия за всеобщо заличаване, противозаконен трафик на оръжие и тероризъм и още доста военни тематики.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР