Рубриката на Дневник Предозиране започна преди години със събиране на

...
Рубриката на Дневник Предозиране започна преди години със събиране на
Коментари Харесай

Предозиране: Според правителствения говорител разговорите с "Лукойл" били нужни за спасяване на животи

Рубриката на " Дневник " " Предозиране " стартира преди години със събиране на парадоксите на посланията в хода на предизборната акция през 2014 година, само че българската политика, медийна среда и публичният живот не престават непрестанно да подава нови сюжети.

Месец откакто сътвори спешен щаб в енергетиката, чиято цел беше да овладее " хаоса и разрухата " в бранша, и разгласи обстановката и в други сфери като сериозна, служебното държавно управление продължи с мрачните изявления и прогнози за идната зима. Днес пред Би Ти Ви неговият представител Антон Кутев съобщи, че започнатите диалози с " Лукойл ", които целят намиране на метод за понижаване цената на горивата, били с цената на човешки животи. Според него България е в най-тежката рецесия, военна рецесия, и обстановка, която доста припомня на война.

При възходяща на годишна база инфлация с малко над 17%, по данни на Национален статистически институт от август междинният приход на домакинство през второто тримесечие на годината е 4573 лв. (при 4131 за първото тримесечие), а приблизително на човек нарастването е от 2005 на 2207 за второто тримесечие. пък нараства с близо 18% на годишна база.

Кутев не изясни по какъв начин тъкмо ще бъдат понижени цените на горивата, а на въпрос дали представителите на " Лукойл " просто са били помолени да го създадат, той сподели " действително видяно е това ".

" Това което ни водеше в диалозите с Лукойл е, че следва доста тежка зима. Смятам, че за жалост ще става дума за човешки животи - и отоплението, и горивата, и цените, които следват от това ", сподели Кутев.

Позова се на статистика с незнаен източник, че над 70% от хората не могат да си покриват сметките.

" Това ще коства действителни човешки нещастия. Това не е имагинерна за някои по жълтите павета дето тичат, и споделят, че няма да се къпят. Не ме интересува дали ще се къпете. Въпросът е, че ще има хора, които няма да преживеят зимата. Това е цената на това, което се случва сега. Тя е филантропична ", сподели Кутев.

Вчера президентът кандидат-депутатите да бъдат питани какво ще се случи след влизане в действие на ембаргото за импорт на съветски нефт след 2024 година, като изброи съгласно него компликации, които произтичат от това общоевропейско решение. Той посочи, че цените на бензина на бензиностанциите на " Лукойл " паднали под 3 лв. на литър, което информация в уеб страницата fuelo.net не удостовери.

По-късно някогашният вицепремиер Асен Василев уточни, че поевтиняването е резултат от намалената цена на петрола на международните пазари.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР