Рубриката на Дневник Предозиране започна преди години със събиране на

...
Рубриката на Дневник Предозиране започна преди години със събиране на
Коментари Харесай

Предозиране: Гешев държи политическа реч във видео като президент на Нова година

Рубриката на " Дневник " " Предозиране " стартира преди години със събиране на парадоксите на посланията в хода на предизборната акция през 2014 година, само че българската обществена среда, а и международната, не престават непрестанно да подават нови сюжети.

Главният прокурор Иван Гешев изненада публиката в петък с видео послание, снимано в жанр " тирада на президента на републиката на Нова година " (вижте видеото най-долу).

Застанал до знамената на България и Европейския съюз, Гешев държи тирада, в която преплита политически послания с исторически възторг. Какъв е мотивът - може да се гадае: най-вероятно началникът на държавното обвиняване употребява годишнината от нападението на Русия в Украйна, с цел да изрази нормалното си отвращение, че има законопроекти за промяна на прокуратурата и за ограничение на безконтролната му власт.

Наред с войната в Украйна, основният прокурор приказва за жертвите на Холокоста, участниците в Луковмарш и заветите на Васил Левски, като от целия му възторг се схваща, че е подложен на тежък напън единствено тъй като през 2009 година Европейският съд за правата на индивида откри, че българският основен прокурор е недостижим и не може да носи отговорност, в случай че извърши закононарушение.

 Осем патрона за един прокурор: за какво приказваме за делото Осем патрона за един прокурор: за какво приказваме за делото " Колеви против България " и през днешния ден
В речта си Гешев афишира прокуратурата за жертва на политиците. " Ние сме последната цитадела на правовия ред и демокрацията! ", афишира той. Начинът му на изложение наподобява на политически пропагандатор и е надалеч от сдържаните и експертни слова, присъщи за множеството представители на юридическата колегия.

Институцията, ръководена от него натрупа много негативи и около новите наказания " Магнитски ", от които пролича бездействието й по случаи със подозрения за корупция, известни от години.

В речта му се споделя: "... офанзивите против нас се ускоряват! От началото на своя мандат съм подложен на мощен и неправдив напън от страна на политически кръгове, олигарси и подвластни от тях медии, наранени от работата ни, която е в полза на хората. Атаки има всекидневно както от вътрешни, по този начин и от външни източници, работещи против националните ни ползи и европейските ни полезности. Организираната престъпност, чувствайки се директно застрашена, се пробва да отслаби дейностите ни, като внушава лъжи и откровени неистини за да манипулира обществото.

Въпреки това прокуратурата, спазвайки и защитавайки Конституцията и законите на страната, води и ще продължи да води борба. В отбрана на националната сигурност и правата на всеки български жител, в името на всеки един от нас, без значение от етническата му принадлежност, убеждения, политически възгледи или вяра. "

На финала на разчувстваната си тирада основният прокурор афишира, че няма да разреши " противоконституционнен разгром " над прокуратурата - знак, че в идващия парламент още веднъж ще се пречи на измененията в Закона за правосъдната власт и Наказателно-процесуален кодекс, които бяха на ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и " Възраждане ".

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР