Рубриката на Дневник Предозиране започна преди години със събиране на

...
Рубриката на Дневник Предозиране започна преди години със събиране на
Коментари Харесай

Предозиране: "Емоционално" пред "Пик" Гешев коментира Борисов, модела "Пхенян и Москва" и разстрели

Рубриката на " Дневник " " Предозиране " стартира преди години със събиране на парадоксите на посланията в хода на предизборната акция през 2014 година, само че българската обществена среда, а и международната, не престават непрестанно да подават нови сюжети.

Главният прокурор Иван Гешев, който рядко дава изявленията, избра организация " Пик ", с цел да разяснява прочувствено - по определението на организацията, вчерашните изказвания на водача на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов.

" Пик " напомня обещаното от Борисов пред Би Ти Ви, че ГЕРБ ще поддържа законопроекта на служебния министър Крум Зарков за промени в Закона за правосъдната власт (ЗСВ) и Наказателно-процесуалния кодекс (НПК), с които се вкарва механизъм за надзор върху дейностите на основния прокурор. В последния парламент ГЕРБ не поддържа текстовете, съгласувани с Венецианската комисия и Брюксел. Но през вчерашния ден Борисов съобщи: " Ще приемем този закон, даже да е противоконституционен ". Промяната в позицията на водача на ГЕРБ се декларира, откакто дългогодишният министър на финансите в неговото държавно управление Владислав Горанов беше подложен под наказания от Съединени американски щати по закона " Магнитски ", тъй като е " на финансите, с цел да подкрепи подкупването на български държавни лица ".

Запитан дали е сюрпризиран от думите на Борисов, основният прокурор дава отговор позитивно, тъй като до момента си мислел, че " още сме парламентарна република. И решенията не се взимат, както в Пхенян или Москва ".

" От това, че Конституцията няма значение, до разстрелите на тези, които не харесваш, историята е посочила че дистанцията не е огромно ", прибавя Гешев, който в предишното беше представен в неизвестен запис от Борисов с репликата: " Аз обичам да се праим на вманиачен, но вие се праите по-успешно ".

Тези, които помним думите " Родина " и " Отечество ", би трябвало да се надигнем в отбрана на демокрацията и демократичните полезности, споделя основния прокурор пред " Пик " и приканва хората да гласоподават на изборите на 2 април.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР