Розалина Кьосева е обвинената в осуетяване на наказателно преследване при

...
Розалина Кьосева е обвинената в осуетяване на наказателно преследване при
Коментари Харесай

Ето я дознателката, забъркана в секс афера с разбойник

Розалина Кьосева е упрекнатата в разстройване на наказателно гонене при осъществяване на работа, оповестяване на служебна информация във щета на страната, персонално укривателство, сформиране на формален документ с погрешно наличие, лъжесвидетелстване. Деянията са квалифицирани по член 288, член 284, ал.1, член 294, алинея 4, вр. алинея 1, член 311, алинея 1, член 290, алинея 1. Точно преди една седмица Районна прокуратура – Благоевград внесе в съда обвинителния акт против нея.

През май 2015 година обвинената Кьосева била назначена на служба " младши проверяващ служител на реда “ в Районното ръководство на ОД Министерство на вътрешните работи Благоевград.

Във връзка с формирано досъдебно произвеждане за осъществена машинация през декември 2016 година ѝ било разпределено следствието по случая. С оглед събраните данни съпричастност към незаконното действие имал Владимир Бойчев (на 32 години). Въпросният мъж бил неведнъж осъждан и прочут като лице от дейния престъпен контингент, регистриран по линия опиати, проституция и подправена валута.

В осъществяване на служебните си отговорности обвинената Кьосева подхванала дейности по предоставеното ѝ следствие – приканване на Бойчев за осъществяване на процесуално-следствени дейности с негово персонално присъединяване. Първоначално той не бил открит, само че все пак не бил разгласен за общодържавно търсене.

Впоследствие, откакто бил постоянно свикан, на 24.08.2017 година Бойчев се явил в Районното ръководство в Благоевград, където бил разпитан от Кьосева. След това обвинената почнала да поддържа другарски връзки с него, които прераснали в интимни. Тя водела дейна телефонна връзка и имала персонални срещи с него, посещавала дома му.

Въпреки тези нерегламентирани контакти, следствието по делото траяло да се реализира от Кьосева в качеството ѝ на проверяващ служител на реда. Обвиняемата не изпълнявала отговорностите си по работа, бездействала, не правила навреме и правилно нужните дейности, с оглед изясняване на фактическата конюнктура и откриване на обективната истина в границите на рационалния и законоустановен период.

Кьосева знаела за водено наказателно дело против Бойчев в Гърция за подправена валута. Възползвайки се от достъпа си до осведомителните масиви на Министерство на вътрешните работи, обвинената направила информация за Бойчев, като схванала, че той е разгласен за търсене в Шенгенска осведомителна система от способените гръцки управляващи и за него е издадена Европейска заповед за арест. Вместо да предприеме дейности по работа, тя го уведомила за това и той се укрил от правораздавателните органи в жилището си.

Кьосева от време на време го посещавала, носела му храна, давала му упътвания и препоръки. Обвиняемата заела юрист за складиране на тъжби и молби във връзка несъблюдение на издадената против него ЕЗА до разнообразни органи, включително и в Гърция. Лично посетила съда в Солун по отношение на плануваното съвещание по делото. Снабдила се с решението на задграничния съд, въз основа на което издадената от гръцките управляващи ЕЗА по отношение на приятеля ѝ била оттеглена и издирването му било прекратено.

На 19.02.2018 година Бойчев бил арестуван в Благоевград по приведено в осъществяване наказване " отнемане от независимост “ по друго дело против него в Специализирания углавен съд. Под претекст, че като проверяващ служител на реда прави дейности по досъдебни производства, както и такива, които нямат отношение към Бойчев, обвинената няколкократно го посещавала в следствения арест.

Идвала и на рандеву с него в пандизите в София и Бобов дол. По негова молба му предоставяла информации от осведомителните масиви на Министерство на вътрешните работи за други лишени от независимост, които били изнудвани от Бойчев за пари. Събирала информация за чиновниците на пандизите и членовете на фамилиите им и му я предоставяла за да бъде употребена за заплашване и обосноваване да не правят дейности по работа по отношение на него.

Обвиняемата провеждала ежедневна дейна връзка с Бойчев по мобилен телефон. Въпреки наложената възбрана на изтърпяващите санкции за това, приятелят ѝ разполагал с няколко устройства и сим карти. По време на тези диалози той получавал служебна информация по водени от нея досъдебни производства, провеждани полицейски интервенции, дадени инструкции от наблюдаващи прокурори. При поискване от негова страна Кьосева включвала високоговорител при диалозите ѝ с прокурори, които били чувани от него.

За да прикрие действителната причина за реализиране на персоналните си срещи и контакти с Бойчев, както и с цел да не бъде ограничавана във времето и от наличието на чиновници от пандиза, обвинената Кьосева оформяла публични документи – писма, протоколи за разпит на очевидец, направени, подписани и подпечатени по надлежния ред, в които удостоверявала погрешни условия.

Междувременно в Дирекция " Вътрешна сигурност “ на Министерство на вътрешните работи постъпил сигнал за нерегламентираните връзки на Кьосева с лице от престъпния контингент и непозволените ѝ дейности. По случая била осъществена инспекция и формирано досъдебно произвеждане против нея. Впоследствие, по дисциплинарно произвеждане, на обвинената Кьосева било наложено наказване " уволняване “ и служебните ѝ правни отношения с ОД на Министерство на вътрешните работи Благоевград били прекъснати. Предстои делото против обвинената да продължи в съда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР