Royal Caribbean, круизната компания, която също оперира Celebrity Cruises и

...
Royal Caribbean, круизната компания, която също оперира Celebrity Cruises и
Коментари Харесай

Круизна компания ще внедри Starlink на корабите си

Royal Caribbean, круизната компания, която също оперира Celebrity Cruises и Silversea Cruises, разгласи, че ще оборудва своя флот от кораби с интернет услугата Starlink на SpaceX. Компанията twyrdi, че услугата ще направи интернет преживяването в морето, по-бързо и по-надеждно.

Royal Caribbean към този момент тества услугата на един от своите кораби през лятото и ще я пусне публично на 5 септември, започвайки с транспортен съд, наименуван Celebrity Beyond. Компанията чака услугата да бъде изцяло внедрена във флота й до първото тримесечие на 2023 година

Съобщението на Royal Caribbean не включва механически детайлности, като да вземем за пример какъв брой чинии Starlink ще употребяват корабите му или какъв брой честотна лента ще бъде разграничена сред няколко хиляди пасажери. Компанията обаче дава обещание, че хората ще могат да употребяват стрийминг услуги и да вършат видео диалози.

Интернет услугата на SpaceX, фокусирана върху лодки, Starlink Maritime, е относително нова, откакто дебютира по-рано това лято. Понастоящем той обгръща единствено крайбрежните води в елементи от Северна и Южна Америка (включително Карибите), Европа и към Австралия и Нова Зеландия, само че SpaceX споделя, че възнамерява да покрие множеството от международните океани до първата четвърт на 2023 година

В момента SpaceX работи с Hawaiian Airlines и чартърния транспортьор JSX, с цел да обезпечи Wi-Fi по време на полет, нещо, което Delta (и евентуално други ) също преглеждат.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР