Ровят имотите на Местан заради убитото бебе Опасения за честността

...
Ровят имотите на Местан заради убитото бебе Опасения за честността
Коментари Харесай

Роднини на убитото бебе: Честно ли ще е делото срещу Местан?

Ровят парцелите на Местан поради убитото бебе

Опасения за честността на процеса против водача на ДОСТ Лютви Местан споделиха пред камерата на bTV близки на фамилията, което пострада при злополуката с негово присъединяване.

Тежкият пътен случай лиши живота на 6-месечно бебе, пострадаха родителите му и другото им дете. Политикът е пуснат под гаранция, повдигнато му е обвиняване за причиняване на гибел по несъобразителност. Той съобщи пред медиите, че другата кола се е движела с превишена скорост и го е блъснала челно в насрещното. И добави, че е сломен от станалото.

Братовчедът на нейния лидер Юсеин обаче описа версията на фамилията: „ Доколкото сме разговаряли с Юсеин, той твърди, че не се е движил с превишена скорост. Видял е колата (която идва от път без преимущество – б.р.), само че си е помислил, че господинът ще спре и ще му даде преимущество. Другата кола е излязла ненадейно на пътя и той просто е нямало по какъв начин да избегне удара, опитал се е оптимално да се изтегли вляво ”.

Чичото на лидера акцентира, че „ 10 000 лева (размерът на гаранцията на Местан – б.р.), 100 000 лева за него са джобни пари ”. Друг непосредствен добави: „ Той е човек с повече познати, връзки – може да го изкарат почтен ”. Всички споделят, че Юсеин е добър водач и досега не е имал проблеми на пътя. Детето му към момента не е заровено – родителите са в болница с контузии, въпреки и не животозастрашаващи.

" Трябва да се премисли концепцията за този път, тъй като там явно има проблем на всяко кръстовище. Необходими са незабавни ограничения за обезопасяване и смяна на дизайна на тези кръстовища “. Това пък съобщи пред БНР Диана Русинова от Института за пътна сигурност, който през днешния ден ще направи самостоятелен от институциите оглед на мястото на произшествието с водача на партия ДОСТ Лютви Местан. Експерти от организацията към този момент са създали разбор по образната информация, налична онлайн.

„ Дизайнът на пътя в този сектор би трябвало да бъде съществено преосмислен и най-сетне да се заприказва за инспектиране на пътната инфраструктура – да се направи самостоятелен одит на всички сектори с нараснала централизация на ПТП-та, в това число и този. Трябва да се направи тази проверка в незабавен порядък и да се изработят ограничения, в които да се влага, с цел да може пътищата да обезпечават сигурност. Трябва да отворим и тематиката за предпазната система в колите ни – столчетата. Има неща, за които би трябвало да се намерения, отвън самия случай “, разяснява тя в изявление за предаването „ Преди всички “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР