Роми от Войводиново звънят на кмета на селото и молят

...
Роми от Войводиново звънят на кмета на селото и молят
Коментари Харесай

Обитателите на махалата във Войводиново се изнесоха по квартири, искат си телевизорите

Роми от Войводиново звънят на кмета на селото и молят за подпомагане, с цел да си вземат движимости от първа нужда. Едни желали облеклата си назад, други тв приемници. Повечето от изнеслите се от гетото във Войводиново след нападението на рейнджъра са по квартири или прютени от близки, написа вестник „ Марица ”.

Днес комисията продължава да разказва противозаконните къщи. Тъй като в гетото няма никой, актовете не могат да бъдат връчени персонално и чиновниците ги залепват на вратите.

15 са описаните рискови здания и те ще бъдат незабавно съборени. За тях община „ Марица ” щу пусне заповед с авансово осъществяване.

„ Ако успеем да намерим строителна компания и сключим контракт за събарянето през днешния ден, още на следващия ден ще можем да стартираме със събарянето ”, съобщи кметът на Община „ Марица ” Димитър Иванов. За останалите противозаконни постройки тече 7-дневният период, след което и при тях ще се пристъпи към разрушаването им.

„ За да си свършим работата, би трябвало да сме единни. Провокациите не оказват помощ. Забелязвам във Войводиново младежи, които не са от селото ”, сподели Иванов. И добави, че администрацията му неведнъж е правила опит в годините да позволи казуса с противозаконните къщи във Войводиново, като са определяни терени, на които ромите е можело да си вдигнат къщи с нужните документи и спазвайки закона. Никой обаче не поискал да се реалокира от мястото на настоящето гето.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР