Романтичната представа, че някога ще върнем Македония обратно, е илюзия.

...
Романтичната представа, че някога ще върнем Македония обратно, е илюзия.
Коментари Харесай

Проф. Овчаров с тежък удар по Скопие! Каза голяма истина

Романтичната визия, че в миналото ще върнем Македония назад, е заблуда. В Скопие антибългарщината и омразата са пуснали корени. Съседите пледират, че са македонски славяни, само че истината е, че от 2 млн. население към 800 000 са албанци. В Скопие са гневни, тъй като Европа застана на нашата позиция. Това съобщи в изявление за Марица археологът проф. Николай Овчаров. 

" Просто зверското лице на  македонизма се появи в целия му искра - какъвто аз го зная, само че хората у нас не го знаят. Това от една страна демонстрира, че френското предложение е най-хубавото, което можеше да се направи в тази ужасна атмосфера. И второ - пред Европа в този момент се вижда какво съставляват хората в Северна Македония, за които европейците имаха малко сантиментална визия - по какъв начин ние, огромната страна, потискаме дребната.

А в момента  македонците псуват Европейски Съюз, гориха знамето на Европейския съюз, нарушават Преспанското и предходните съглашения, развяват Вергинската звезда с 16 лъча, а не с 8, което е по тяхната конституция.

Не е инцидентно изявлението на премиера на Нидерландия Марк Рюте, че може би е време Северна Македония и Албания да бъдат разграничени по пътя им към Европейски Съюз. Нещо, за което ние от дълго време пледираме. 

Така че нашата поддръжка за предлагането е вярна. И дано българите да приключат с тая сантиментална визия за Македония, най-романтичната част от българската история я назова президентът Петър Стоянов. Нищо сантиментално няма в Северна Македония. По улиците на Скопие видяхме толкоз ненавист към България, че и аз бях сюрпризиран, макар че познавам и кътните зъби на македонизма.

Не би трябвало да имаме сантименталната визия, че ще върнем Македония назад. Няма да я върнем. Въпросът е да не се краде българската история. ", сподели проф. Овчаров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР