Рома и Милан зарадваха феновете си с вълнуващ сблъсък помежду

...
Рома и Милан зарадваха феновете си с вълнуващ сблъсък помежду
Коментари Харесай

Милан спечели дербито с Рома

Рома и Милан зарадваха почитателите си с трогателен конфликт между тях от 24-ия кръг на италианското футболно състезание.

Битката беше извоювана от " росонерите " с 2:1, с голове на Кесие (от дузпа) и Ребич. За римляните се разписа Верету. За него това беше десетото турнирно попадение през сезона.

 Срещата стартира по призрачен метод за домакините, като след като че ли едвам няколко мига игра, те към този момент трябваше да вадят топката от мрежата си. Оказа се обаче, че попадението не е зачетено, като разпоредбите са били нарушени. Повторенията демонстрираха, че решението на съдиите по-скоро е било правилно.

Когато обаче и в 9-ата минута гол на Златан също беше анулиран, нервите взеха превес. Ибрахимович не остана по никакъв начин удовлетворен от отсъждането, още повече в комбиниране с предходното.

Така или другояче ранно попадение нямаше. Трябваше да се стигне до 43-ата минута, в която гостите получиха право да изпълнят дузпа.

 Зад топката на бялата точка застана Франк Кесие, който вкара за 0:1 и справедливо даде преднина на отбора си.

Само 5 минути след паузата Верету върна Рома в мача с попадение за 1:1. Римляните си повярваха и се втурнаха в предни позиции, само че вместо да стигнат до нов гол и цялостен поврат, те получиха втори във вратата си.

Анте Ребич вкара след 58 минути игра, с което възвърне преднината на тима си от едно попадение.

В края на срещата се стиган до противоречива обстановка, при която Мхитарян претендира за осъществено нарушаване против него в наказателното поле. Съдиите разгледаха ситуацията, само че взеха решение, че няма учредения за присъждане на дузпа. Поради митингите си, Мхитарян беше публично предизвестен.

 Минута преди заключителния сигнал в мача още веднъж арменският национал беше в центъра на събитията, като стреля рисково, само че Донарума избави.

Нова смяна в резултата нямаше и по този начин Милан остава на втората позиция, като поправи предходните си две неверни стъпки и се на върна на верния път, заставайки на 4 точки от водача Милан.

Рома е с 8 точки по-малко, на 5-ото място в подреждането.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР