Ролята на братята и сестрите в живота на всеки човек

...
Ролята на братята и сестрите в живота на всеки човек
Коментари Харесай

Наличието на сестра прави децата по-малко склонни към депресия

 Наличието-на-сестра-прави-децата-по-малко-склонни-към-депресия

Ролята на братята и сестрите в живота на всеки човек е значима, колкото и на родителите. От тях се учим, на тях подражаваме и дружно изследваме света. И за това, което сме станали през днешния ден, частично заслугата е и тяхна.

За да изучи въздействието на братята и сестрите в живота на човек, откривателят и професор от университета Бригъм Лора Падил-Уокър решила да организира изцяло проучване.

След наблюдаване на 395 фамилии, в които имало повече от едно дете, и най-малко едно от тях било на възраст от 10 до 14 години, експертите съумели да дефинират, че братята и сестрите могат да си дадат един на различен това, което родителите не могат.

В някои случаи значимостта от наличието на брат или сестра била даже по-голяма от родителското въздействие. 

Изследването посочило, че възприемаме добротата и щедрстта от братята и сестрите, а на от възрастните.

А тези, които имали брат, без значение от пол и възраст, били по-уверени в себе си, чувствали се по-малко самотни и по-малко уплашени.

От резултатите може да се изтъкне един любопитен подробност. Хората, които в детството си са имали сестра, в по-малка степен са страдали от демонстрация на депресии както в младежка възраст, по този начин и във възрастния живот.

По думите на Лора Уокър, сестрите са самобитен антидепресант и нормално това е обвързвано с навиците на другарство, които по принцип са по-силни измежду дамите, в сравнение с измежду мъжете.

Близките фамилни контакти постоянно са свързани с по-ниско равнище на самотност и меланхолия и по-високо самочувствие. Дори в ранна възраст братята и сестрите се обръщат единн към различен за поддръжка и разтуха в сложни обстановки.

Друго проучване демонстрира, че съществуването на братя и сестри можеда избави брака ви. Мъжете и дамите, които са израснали в огромни фамилии, се развеждат по-рядко.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР