Ролан Гарос, втори кръгРафаел Надал – Корентин Муте 6-3, 6-1,

...
Ролан Гарос, втори кръгРафаел Надал – Корентин Муте 6-3, 6-1,
Коментари Харесай

Надал триумфира над Муте за победа №300 на Големия шлем


Ролан Гарос, втори кръг

Рафаел Надал – Корентин Муте 6-3, 6-1, 6-4

Рафаел Надал записа ново грандиозно достижение в кариерата си. Испанецът записа чиста победа над Корентин Муте във втори кръг на Ролан Гарос, като това бе неговият триумф №300 на шампионатите от Големия шлем. Надал стана едвам третият състезател, достигнал тази граница, като пред него са само огромните му съперници Роджър Федерер (369) и Новак Джокович (324).

В идната фаза международният №5 ще се изправи против Ботик ван де Зандсхулп.

Началото бе доста мощно за Надал, който контролираше играта посредством доста прецизни офанзиви с форхенд от главната линия. Това оказа помощ на Матадора да осъществя ранен пробив и да поведе с 3-0. Муте опита да отговори на предизвикването, само че испанецът загуби единствено осем точки на собствен сервис в хода на първия сет и запази разликата от три гейма, надделявайки с 6-3.

Втората част бе най-силната в дуела за Надал, който все по-често стартира да си служи с къси топки. В резултат на тази вариативност рекордоьрът по трофеи в шампионата реализира два поредни пробива и натрупа удобен задатък от 4-0. Муте прекъсна серията на именития си конкурент, само че не за дълго, защото Надал записа нов брейк и се наложи безапелационно с 6-1.

Противно на развиването на играта до този миг, началото на третия сет бе доста по-добро за Муте. Французинът пласира няколко отлични бекхенда по диагонала, като в това време все по-често излизаше на мрежата и тази тактичност му донесе ранен пробив и преднина от 2-0. Надал обаче още веднъж откри правилния темп и стигна до цялостен поврат, преди неговият конкурент да възвърне равенството при 3-3.

Макар да изпита известни компликации, петият подложен завоюва подаването си в седмия гейм, след което проби на нула за 5-3. Двубоят изглеждаше завършил, само че Муте върна брейка и имаше опция да сервира за оставане в мача. В заключителните моменти от мача обаче Надал пласира отлична къса топка, с която не остави шансове на французина, след което той от своя страна изпрати топката в навън при опит за прехвърлящ удар и по този начин дуелът завърши при 6-3, 6-1, 6-4 в интерес на рекордьора по трофеи от Големия шлем.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР