Ролан Гарос, полуфиналКоко Гоф – Мартина Тревизан 6-3, 6-1Коко Гоф

...
Ролан Гарос, полуфиналКоко Гоф – Мартина Тревизан 6-3, 6-1Коко Гоф
Коментари Харесай

Гоф надделя над Тревизан за първия си „мейджър“ финал


Ролан Гарос, полуфинал

Коко Гоф – Мартина Тревизан 6-3, 6-1

Коко Гоф записа най-голямата победа в кариерата си. 18-годишната американка доближи до първия си край на Големия шлем след безапелационен триумф над международната №59 Мартина Тревизан. Така единствено три години, откакто дебютира в „мейджър“ шампионат, Гоф е единствено на една победа от един от най-желаните титли в тениса.

Нейна съперничка в борбата за купата ще бъде огромната любимка – международната №1 Ига Швьонтек, която по-рано през днешния ден победи над Дария Касаткина.

Гоф имаше минимално предимство във връзка с асовете (1-0) и печелившите удари (14-13), като в това време направи по-малко двойни (2-4) и непредизвикани неточности (20-36). Американката завоюва 74% от точките си на първи сервис (23/31) и осъществя шест от своите единадесет точки за пробив (55%), до момента в който Тревизан оползотвори два от петте си брейкпойнта (40%).

Началото на мача бе доста оспорвано, като съперничките осъществиха по два пробива за 3-3. Гоф играеше по-атакуващо, до момента в който Тревизан разчиташе най-много на солидна игра в отбрана и възможни неточности на съперничката си. Случи се обаче тъкмо противоположното – Гоф пласира няколко форхенд уинъра и завоюва 12 от последните 14 точки в сета, реализирайки решителен пробив за 6-3.

Във втория сет Тревизан поакзваше все по-видими признаци на физически дискомфорт, до момента в който Гоф продължаваше да поддържа високото движение, което наложи от началото. Италианката изиска здравно спиране, след което се завърна на корта. Представянето на международната №59 обаче не се усъвършенства и тя все по-трудно намираше отговор на офанзивите на тийнейджърката. Въпреки самоотвержената игра на Тревизан, Гоф прояви нужното самообладание и самообладание и приключи мача със серия от пет следващи гейма, триумфирайки с 6-3, 6-1 по-късно под час и половина игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР