Ролан Гарос, четвърти кръгДария Касаткина – Камила Джорджи 6-2, 6-2Дария

...
Ролан Гарос, четвърти кръгДария Касаткина – Камила Джорджи 6-2, 6-2Дария
Коментари Харесай

Касаткина с нова категорична победа и втори четвъртфинал в Париж


Ролан Гарос, четвърти кръг
Дария Касаткина – Камила Джорджи 6-2, 6-2


Дария Касаткина продължава с превъзходното си показване на Ролан Гарос. Поставената под №20 в профил 28-ата в схемата Камила Джорджи след 6-2, 6-2 за единствено час и 20 минути на корта.

За Касаткина успеха значи трети четвъртфинал на равнище Голям шлем и втори на Ролан Гарос след този през 2018-а, когато доближи до топ 8 и на Уимбълдън.

Рускинята към момента не е изгубила сет в шампионата и е позволила едвам 14 гейма в четирите си мача досега. Тя е изгубила подаването си едвам шест пъти, само че нито един път против Джорджи, против която избави и шестте брейкбола.

По този метод възходът на Касаткина в последните две години продължава. През 2021-а тя доближи до четири WTA финала като завоюва два от тях. По-рано през месеца тя игра полуфинал на WTA 1000 шампионата в Рим и има 22 победи през 2022-а.

В мача против Джорджи контраатакуващият жанр на Касаткина съумя да се оправи с експанзията на италианката. Джорджи осъществя 29 уинъра, само че направи и 37 непредизвикани неточности.

Рускинята бе надалеч по-стабилна в дейностите си с 16 уинъра и 10 неточности. Ключовото бе, че тя бе по-добра във значимите моменти като завоюва шест от седем гейма, достигнали до тъждество.

На четвъртфинал Касаткина ще срещне сънародничката си Вероника Кудерметова, която съумя да реализира поврат против Медисън Кийс след 1-6, 6-3, 6-1.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР