Роенето в БСП не спира след драматичното заседание на конгреса

...
Роенето в БСП не спира след драматичното заседание на конгреса
Коментари Харесай

РОЕНЕТО ПРОДЪЛЖАВА: Комсомолски лидер приключи с БСП, отиде при Мая и Дончева

Роенето в Българска социалистическа партия не стопира след трагичното съвещание на конгреса при започване на месеца, изпъдило 14 висши социалисти и последвали оставки в партията в навечерието на предизборната акция за предварителния парламентарен избор на 2 април. Ключов водач на комсомолците си потегля от Столетницата и се влива в редиците на люспите от нея " Левицата! " отпред с АБВ на Румен Петков, Мая Манолова и Движение 21 на Татяна Дончева. 

Това е младият досегашен ръководител на Младежкото обединяване в Плевен Иван Мандински, който не скри пред Националния съвет на бъдещите борци за депутатски места болката си от протичащото се в алените редици. Още повече като " четвърто потомство " последовател и член на Българска социалистическа партия, както самият той прецизира. 

" Постъпих в партия в която организационния живот кипеше. Основните партийни организации бяха живи и дейни, пленумите се събираха всяка седмица, а цялата общност знаеше за нашите позиции по наболелите проблеми.

Влязох в една партия в която можеше свободно да си изразяваш мнението и в случай че то беше друго се взимаше под внимание. Младите не бяха масовка на следващата изборна акция. За страдание, преди 7 години нещо се обърка.

Обърка се, тъй като партията беше брутално излъгана и подведена и избра за ръководител един водач, който няма нищо общо с лявото, левите хрумвания, а единствената цел е да употребява и търгува с очакванията на хилядите социалисти, които не престават да гласоподават и имат вяра в идеалите на партията ", громи младокът Корнелия Нинова.

В изявлението си той твърди, че тя в продължение на години е тласкала Българска социалистическа партия към пропастта, обезличила я е и я е унищожила организационно.

Но не остава апатичен и към бездействието на опозицията в партията: " Съпротивата против протичащото се стартира прекомерно късно, а и доста малко хора от нас осъзнаваха протичащото се. Всички ние бяхме подведени зад хубавите хрумвания за обновяване в партията, за битка с олигарсите, за превръщането на Българска социалистическа партия в една съвременна лява партия. 7 години по-късно ние сме пета политическа мощ, в учредителен разпад и в битка за презкачане на бариерата от 4% за влизане в националното заседание ", признава Мандински.

" Всички ние знаем по какъв начин и за какво Българска социалистическа партия върна хартиета бюлетина, всички ние знаем че управлението беше готово да сформира кабинет с ГЕРБ и Движение за права и свободи с аругмента, че би трябвало да се спасяваме парламентаризма в България. На последния конгрес рухна моята вяра, че нещата могат да се оправят. Българска социалистическа партия е изгубила изцяло инстинкта си за самозапазване ", споделя още разочарованият комсомолец. 

И заявява, че ще продължи да работи за левицата в България с явен намек, че се влива в редиците на новото обединяване, въпреки и от остарели парчета. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР