Родният град на мексиканския наркобарон Хоакин Ел Чапо Гузман обмисля

...
Родният град на мексиканския наркобарон Хоакин Ел Чапо Гузман обмисля
Коментари Харесай

Обмислят създаване на музей на наркотрафика в Мексико

Родният град на мексиканския наркобарон Хоакин " Ел Чапо " Гузман обмисля да сътвори музей за трафика на опиати . Това съобщи кметът, представен от Ройтерс. Той се надява това да притегли туристи в региона.

Музеят в град Бадирагуато в северозападния щат Синалоа може да опише историите на разнообразни наркобарони, родени в района, сърцето на могъщия картел Синалоа.

Кметът на Бадирагуато, Хосе Лопес, е заделил близо 1 милион $ за плана.

Темата на новия музей към момента не е финализирана, сподели Лопес в изявление. Той означи, че трафикът на опиати е неотменима част от историята на страната.

Авигейл Лопес, асистент на общинското президентство, сподели пред Ройтерс, че музеят е в развой на създаване, макар че тематиката му към момента не е конкретизирана.

65-годишният Хоакин " Ел Чапо " Гузман беше наказан в Ню Йорк през 2019 година за трафик на опиати за милиарди долари към Съединените щати и скрит план за ликвидиране на врагове, произлизащи от ролята му на водач на картела Синалоа. Той излежава доживотна присъда в Supermax в Колорадо, най-сигурният федерален затвор в Съединени американски щати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР