Роднини на покойната актьорска легенда- Георги Парцалев смятат, че той

...
Роднини на покойната актьорска легенда- Георги Парцалев смятат, че той
Коментари Харесай

Любопитно! Кой е наследникът на Парцалев

Роднини на починалата актьорска легенда- Георги Парцалев считат, че той се е преродил в своя правнук

 Малкият Вилиан се появил на бял свят на същата дата, на която е роден и огромният артист – 16 юни, а случайността поразила всички от Парцалевия жанр. Майката Цветелина също останала изумена. Тя е от най-младите наследнички на обичания комедиант, написа retro.bg.
-->
„ Баща ми Стефан Парцалев е племенник на Георги Парцалев. Семейството ми доста се гордееше с обстоятелството, че той е бил национален човек и славата въобще не го е трансформирала. За страдание, аз съм се родила няколко години след неговата гибел и единствено от разказите на близки знам що за човек е бил “, споделя Цветелина.

До VII клас тя учила и живяла в родния на Парцалев град Левски. След това фамилията ѝ се открива в Плевен, а неотдавна Цвети е свила фамилно гнездо във Велико Търново със брачна половинка си Анатоли, с който се венчаха на обилна женитба преди няколко години. Засега двамата имат единствено един правоприемник – дребния Вилиан, който е астрален близнак на починалия артист. Цветелина е притежател на козметично студио за разкрасителни процедури, само че в това време учи и право и имала упоритости да се развива в тази сфера. Девойката също като Георги Парцалев желала да става актриса, само че се отказала да кандидатства в НАТФИЗ. „ След Парцалев в рода ни няма други артисти, само че в никакъв случай не е късно това да е синът ми “, споделя младата майка.

Цветелина и фамилията ѝ не са получили нищо от наследството на актьора. По нейни думи в последните години се появили доста родственици отблизо и надалеч да търсят къс от имането на Парцалев. Тъй като родът им се оказал голям, и неразбориите били доста. „ Изведнъж изплуваха доста хора с искания за завещание, които въобще не познаваме. Иначе знам, че той е бил суетлив и е обичал бижута. Казвал е: „ Искам на оня свят да отида напет, нагизден, да светя като злато “. И в действителност го погребали с обичаните му бижута. Беше кремиран, като благосъстоянието му си отиде с него “, безапелационна е Цветелина.

Парцалев, който напусна света на живите през 1989 година, е заровен на Алеята на създателите на Централните софийски гробища. Всичките му живи родственици живеят надалеч от столицата и не посещават постоянно безконечния му дом. Единствено актрисата Латинка Петрова, с която бяха близки другари, се грижи гробът му да е поддържан.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР