Родителите на ученици отново изпратиха призив и писмо до премиера

...
Родителите на ученици отново изпратиха призив и писмо до премиера
Коментари Харесай

И родители напират. Пуснете децата!

Родителите на възпитаници още веднъж изпратиха апел и писмо до премиера Бойко Борисов, здравния министър Костадин Ангелов и просветителния министър Красимир Вълчев с искане учениците от горните класове да се върнат за непрекъснато в клас, защото повече от година са съвсем от самото начало на отдалечено обучение заради пандемията от ковид.

" Обръщаме се към Вас с гледище да преосмислите политиката си и използването на ограничения спрямо децата в учебна, градинска и яслена възраст, както и към школите и центровете за официално и неофициално обучение.

Децата ни са затворени по домовете си в продължение на месеци. Към прекъсването им от присъствено образование се прибягва като първа, а постоянно и единствена мярка за справяне с растежа на заболеваемост в страната. "

" Целенасочено се насажда боязън измежду популацията през всички медийни канали посредством изказванието, че децата са главен източник на разпространяване на ковид ", настояват родителите.

Те дават за образец, че България е единствената страна в Европейски Съюз, която затваря децата като първа мярка за битка с COVID-19.

Те считат, че " това дълготрайно отнемане на децата от другарство присъствено с връстници и учители, движение, спорт в естествена среда води до своите негативни последици, огромна част от които остават скрити за външния свят ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР