Родителите на децата, намерени в опожарения апартамент във Варна, са

...
Родителите на децата, намерени в опожарения апартамент във Варна, са
Коментари Харесай

Задържаха за 72 часа родителите на децата, намерени в опожарения апартамент. Едното се е задушило от дима.

Родителите на децата, открити в опожарения апартамент във Варна, са привлечени към наказателна отговорност за тенденциозен палеж, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна.

„ Родителите на двете деца, открити мъртви в апартамент в ж.к. „ Владислав Варненчик “ са привлечени към наказателна отговорност за палеж с последвали обилни вреди и последвала гибел – закононарушение по член 330, алинея 3 от Наказателен кодекс. “ Това съобщи административният началник на Окръжна прокуратура – Варна Красимир Конов на брифинг по отношение на тежкия случай, при който бе открита гибелта на две деца. В брифинга взе присъединяване и шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна Атанас Михов.

Окръжният прокурор на Варна добави, че мъжът и дамата са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия случая прокурор с оглед довеждането им пред съда с искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “. За закононарушението, за което родителите са привлечени към наказателна отговорност, законът планува наказване „ отнемане от независимост “ за период от 5 до 15 години. Инцидентът е зародил тази нощ в квартал „ Владислав Варненчик “, блок 406. Горял е апартамент, ситуиран във вход 7. При потушаването на пожара е открито, че в жилището има две деца, които са умряли.

Прокурор Конов разгласи, че резултатите от правосъдно – здравната експертиза, назначена с цел да откри аргументите за гибелта на децата, демонстрират, че едно от тях се е задушило от дима. И добави, че се работи за изясняване аргументите за гибелта на другото. Работи се за определяне аргументите и събитията към възникването на пожара. Извършени са огледи на местопроизшествието, текат разпити на очевидци, чакат се резултатите от назначените експертизи, сподели в умозаключение Красимир Конов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР