Родители излязоха тази вечер на протест в Сухиндол срещу възпитател

...
Родители излязоха тази вечер на протест в Сухиндол срещу възпитател
Коментари Харесай

Възпитател блудства с ученички, родителите на бунт

Родители излязоха довечера на митинг в Сухиндол против педагог в локалната гимназия, упрекнат, че блудствал с ученички.

Хората отхвърлят да пускат девойките си на учебно заведение и стартират подписка, с която упорстват възпитателят и неговият брат, преподавател в учебното заведение, да бъдат изселени от общината, заяви БНР.

35-годишният педагог в гимназията " Климент Охридски " протегнал ръка на девойки от 7 клас, описа класният началник Венелина Петкова, с която ученичките споделили за случилото се. Родителите на пет от девойките подали на 19 октомври тъжби при директорката на гимназията: 

Възпитателят и неговият брат, преподавател в учебното заведение, са били арестувани от полицията. При обиск в дома им са открити и опиати. Учителят е освободен. Срещу възпитателя са повдигнати обвинявания за опиатите и за блудничество с малолетно и с малолетно като причинителят се е възползвал от служебното си състояние, уточни представителят на Районната прокуратура във Велико Търново Тотко Тотев. 

В Сухиндол назрява напрежение, разяснява кметът Пламен Чернев: " Хората са пред ръба на протест, тъй като чуха, че нощес те са освободени, единият с парична гаранция, другият е дори с не повдигнати обвинявания. Всички желаят тези хора да бъдат изселени, да бъдат махнати от тук ".

Директорът на гимназията Румяна Иванова съобщи: " Аз съм шокирана от това, което беше открито. Ще бъде преустановен трудовият контракт и на единия, и на другия ".

Идния вторник родителите излизат на митинг пред Окръжния съд във Велико Търново.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР