Робот, който се рекламира като най-напредналия хуманоиден робот в света,

...
Робот, който се рекламира като най-напредналия хуманоиден робот в света,
Коментари Харесай

Роботът, който се ядоса

Робот, който се популяризира като " най-напредналия хуманоиден робот в света ", изцяло изуми основателите си, тъй като реагира с явен яд и сграбчи ръката на откривателя, който наруши неговото „ персонално пространство “.

Наскоро оповестено видео на взаимоотношение сред робота " Амека " и откривател, който държи пръста си пред лицето на машината, демонстрира по какъв начин роботът следи придвижванията по какъв начин реагира на приближаването на ръката.

Докато откривателят потегля да допре носа му, роботът " ядосано " го хваща за ръката.

Роботът, който удивително припомня онлайн създание, е създаден от английската компания " Engineered Arts ". Той бе обявен за " бъдещото лице на роботиката " и " съвършената хуманоидна роботизирана платформа за взаимоотношение човек-робот ".

Сивата машина ненапълно припомня на робота от холивудския филм от 2004 година " Аз, роботът " по романа на Айзък Азимов. Предполага се, че " Амека " към този момент знае по какъв начин да показва човешки страсти, които следват реалистични придвижвания на очите и лицето.

Видео, споделено в YouTube от основаната в Корнуол компания, демонстрира, че „ Амека реагира по този начин, като че ли нещо наранява „ персоналното му пространство “ “. Разработчиците загатват, че „ такова държание стартира да ги плаши, само че са привикнали “.

Повечето от феновете на това видео го разясняват като изразяват възхищение от държанието на робота. Някои обаче изпитват смесени усеща - на неспокойствие и боязън. Има и мнения, в които се споделя, че това е „ първото предизвестие “ за заплахите, които биха могли да съставлява потреблението на такава технология.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР