Робърт Кийосаки, известен с бестселъра си Богат татко, беден татко,

...
Робърт Кийосаки, известен с бестселъра си Богат татко, беден татко,
Коментари Харесай

Традиционните валути са “фалшиви”, а Биткойн е решението – Робърт Кийосаки

Робърт Кийосаки, прочут с бестселъра си " Богат баща, безпаричен баща ", се включи в продължаващата финансова полемика по отношение на бъдещето на валутата.

Неговата позиция е в унисон с възходящата религия в криптовалутите като жизнеспособна опция на рестриктивните мерки на обичайните фиатни пари.

В неотдавнашна обява в X (Twitter) от 17 септември Кийосаки изрично твърди, че обичайна фиатна валута е в низходяща траектория, наблягайки, че криптовалутите са подготвени да поемат водеща роля в областта на финансите.

Преди това той е изразявал песимизъм към обичайните валути, изключително към щатския $, като е стигал до такава степен да го счита за “ “. Кийосаки, който намерено разкри собствеността си върху Биткойн ( BTC ), преглежда криптовалутите като щит против обезценяващите резултати на инфлацията и държавните фискални политики.

Увереността на Кийосаки в устойчивостта на Биткойн, демонстрирана от способността му да се възвръща след пазарни спадове, затвърждава убеждението му в неговата продължителност.

Той разкри собствеността си върху 60 BTC, добити на цена от $6,000 всеки, като уточни своето решение като държание на търговец, а не на крипто специалист. Когато Биткойн в началото се повиши до към $20,000, а по-късно падна до $6,000, Кийосаки в началото се съмняваше в неговата продължителност. Устойчивото му възобновление обаче затвърди вярата му в неговата непоклатимост.

Забележително е, че Кийосаки счита фиатната валута за “ “. Неотдавна той акцентира ролята на Биткойн като защитна стена против обезценяването на фиатните пари и счита, че цената му може да се повиши до $120,000 през идната година, акцентирайки идното халвинг събитие като основен катализатор.

Предвиждайки забележителна обезценка на щатския $ в резултат на солидни финансови инжекции в стопанската система, Кийосаки предложи вложение в материални активи като злато, сребро и Биткойн като защитна мярка против ерозията на фиатната валута.

Едновременно с това той изрази угриженост по отношение на инфлацията и нейните евентуални последствия, предупреждавайки, че тя може да докара до крах на американската междинна класа. Той изясни част от този риск с политиките за зелена сила на президента Джо Байдън.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР