Ритуалите на баене и леене на куршум съществуват от 6000

...
Ритуалите на баене и леене на куршум съществуват от 6000
Коментари Харесай

Как ни помагат баенето и леенето на куршум

Ритуалите на баене и леене на патрон съществуват от 6000 години. Въпреки че баячките и лечителките са били преследвани от църквата, а науката ги е осмивала - те са оживели като магическа категория. По българските земи тези обреди се практикуват от времето на траките.

Баенето е вербален вълшебен обред, при който се произнася твърдо открит текст. Това проклинание има за цел да прогони или умилостиви заболяването. До ден сегашен българите се обръщат към този обред, с цел да се спасят от физически или душевен болести.

Уроките са тип вмешателство в персоналния път на човек. Хората със едва защитно поле разрешават на тази тъмна мощ да проникне в същността им.

 Вещица

Легенди описват, че когато се роди човек, на небето се появява неговата звезда-пазител. Според националните вярвания хората със слаб ангел, наричани „ едва звездни “, са по-податливи на уроки, в сравнение с хората със мощен ангел, наричани „ мощно звездни “.

Според друго вярване, когато се раждаме, на дясното ни рамо застава ангел, който ни подтиква към добрини, а на лявото демон, който ни кара да вършим несгоди.

Най-често обектът на урочасване е хубостта или позитивна характерност.

Вярва се, че човек може да бъде урочасан освен от „ неприятен взор “, само че и от прекомерна наслада. Една българска сентенция, която гласи: „ Много хубаво не е на хубаво “, поддържа това изказване.

 Мистерии

Според националните вярвания най-лесно урочасват погледите на хора със „ змийски очи “.

Леенето на патрон е лековит способ против нерешителност, тревога или бодърствуване. При този обред се употребява парче олово, което се разтопява на огън, и се пуска в студена вода.

Коренът на страха се търси на три места – главата, гърдите и колената. Мястото, където оловото изпуска най-вече късчета, е източникът на страха.

Според практикуващите този способ патрон би трябвало да се лее до 40 дни след случая, провокирал нерешителност. Важно изискване, да за се прогони страха, е вярата в изцелението – както на лечителя, по този начин и на лекувания.

Според медиците този обред има резултат поради силата на самовнушението. Те считат, че приятната и спокойна конюнктура, основана от знахаря, оказва помощ доста повече на човек да се освободи от напрежението, а самият обред служи единствено с цел да се укрепи мистичността.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР