Рициновото масло се използва широко за лечение на кожа, подобряване

...
Рициновото масло се използва широко за лечение на кожа, подобряване
Коментари Харесай

Рициново масло за коса - как да го използваме

Рициновото масло се употребява необятно за лекуване на кожа, възстановяване на положението на веждите, миглите и . То възвръща клетките на кожата на главата  и структурата на фоликулите и луковиците на косъма.
Освен това рициновото масло прелестно задържа влагата на връхчетата на косата, като по този начин пречи за появяването на " цъфтяща " коса.
Рициновото масло се продава в аптеките и по тази причина елементарно може да се подготвят маски с него. 
Видове маски:
За напредък на косата: 1 с.л. горчица на прахуляк, вода, кисело мляко и рициново масло. Смесете, втрийте в корените на косата и оставете да работи 1 час.
Срещу косопад: Смесете 1 с.л. сок от лук, рициново масло и мед, прибавете 2 с. л. сок от алое.
Ако имате мазна коса е задоволително да нанасяте маска с рициново масло 1 път седмично, в случай че е суха - 2-3 пъти в седмицата. 
Рициновото масло е доста гъсто, по тази причина то може да се смесва с други масла: арганово, кокосово, бадемово...

Начин на подготвяне:
Една чаена лъжичка рициново масло се смесва с други масла в съответствие 3 към 1. Разбърква се. Сместа се стопля на водна баня - т.е. поставяте съда с маслата в различен съд с топла вода.
 7 изпитани трика, с които да кажете „ довиждане “ на изтощената коса 7 изпитани трика, с които да кажете „ довиждане “ на изтощената коса
Косата е знак на женственост и всяка дама си мечтае за здрава и блестяща коса, която да акцентира женствеността ѝ. Понякога обаче ка...
Ако задачата е да не цъфти косата, то рициновото масло се нанася единствено по върховете. Кичурите може да се завият с фолио. Стои се 30-60 минути.
Основни правила при потреблението на рициново масло
Ако не искаш да прекараш цялата вечер в измиването му - нанасяй единствено на мръсна по кое време.
За по-добър резултат - загърни косата с забрадка. Парниковият резултат ще ускори действието на маслото.
За да провериш дали нямаш алергия, постави капка от маслото на сгъвката на лакътя. Ако не се появи зачервяване или сърбеж - може да го използваш.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР