Римският папа Франциск осъди жестокостта на войната в Украйна по

...
Римският папа Франциск осъди жестокостта на войната в Украйна по
Коментари Харесай

Болният папа Франциск посвети великденското бдение на Украйна

Римският папа Франциск осъди жестокостта на войната в Украйна по време на месата си за великденското бдение, от която бе част, само че не я управлява персонално поради остри болки в крайници, които го принудиха да ограничи изявите си, съобщи Ройтерс.

На месата участва Иван Фьодоров, кметът на Мелитопол, който бе арестуван от съветските сили предишния месец и по-късно освободен при замяна на пленници. Италианският кардинал Джовани Батиста Ре замести папата като началник на службата, която включи шествие в съвсем цялостен мрак до основното крило на базиликата " Св. Петър ".

Папата седна пред базиликата върху огромен бял стол и стоеше прав при четенето на Евангелието. В края на своята проповед Светият отец се обърна непосредствено към кмета на Мелитопол Иван Фьодоров и украинските депутати Мария Мезенцева, Олена Хоменко и Русем Умеров, които седяха дружно на първия ред, показва Асошиейтед прес.



" В този мрак на войната, в нейната свирепост, се молим за вас и дружно с вас тази нощ. Молим се за всички страдащи. Можем да ви дадем единствено рамото си, нашите молебствия ", сподели папа Франциск и добави, че " най-голямото нещо, което можете да получите е възкресението на Христос ", произнасяйки последните три думи на украински.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР