Рига. Обединеното кралство ще защитава и подкрепя стабилността на Западните

...
Рига. Обединеното кралство ще защитава и подкрепя стабилността на Западните
Коментари Харесай

„Политика“ : Лондон ще защитава Западните Балкани и Украйна от Русия

Рига. Обединеното кралство ще пази и поддържа стабилността на Западните Балкани и Украйна, разгласи английският министър на външните работи Елизабет Трас в навечерието на сесията на дипломатическите ръководители на страните-членки на НАТО в Рига, написа белградската „ Политика “ .

„ Всяко деяние на Русия, ориентирано към подкопаване на свободите и демокрацията в страните, които са наши сътрудници, би било стратегическа неточност. Искаме мир, в който свободата и демокрацията освен оцеляват, само че и процъфтяват. За тази цел ние ще бъдем на страната на нашите демократични сътрудници, противопоставяйки се на съветската злонамерена експанзия. Ние ще подкрепим Украйна и стабилността на Западните Балкани, ще запазим тяхната сигурност и ще укрепим икономическата им непоклатимост “, сподели Трас.

Киев и западните страни неотдавна показаха угриженост по отношение на хипотетичното усилване на „ нападателните дейности “ от страна на Русия покрай границите на Украйна. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че Русия придвижва войски на нейна територия и по свое убеждение. Според него това не заплашва никого.

От своя страна, министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров напомни, че Съединените американски щати обкръжават Русия от всички страни с военните си бази и непрестанно провокират нервност по съветските граници.

„ Фактът, че Америка ни е обкръжила със своите военни бази от всички страни, е реалност, който може би всеки студент знае.„ Тази нервност непрестанно се разпалва (по границите на Русия) “, сподели Лавров. Северноатлантическият алианс трансферира военна техника до съветските граници, съобщи във вторник министърът на външните работи.

По мотива във вторник се изрече и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който предизвести, че „ „ Русия ще заплати висока цена, в случай че още веднъж употребява мощ против самостоятелна нация Украйна “.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен ще осведоми 29-те си сътрудници от НАТО за разследващите данни, с които разполагат Съединените щати, за протичащото се в Източна Украйна.

„ Ще се консултираме със съдружниците от НАТО и нашите сътрудници през идващите дни дали ще предприемем други стъпки като съюз, с цел да засилим защитата, устойчивостта и потенциала “, сподели Блинкен.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР