Рибата е един от най-полезните източници на протеин за вашата

...
Рибата е един от най-полезните източници на протеин за вашата
Коментари Харесай

12 причини, поради които трябва да ядеш повече риба

Рибата е един от най-полезните източници на протеин за вашата диета. Тя е заредена с съществени хранителни субстанции като омега-3 мастни киселини и е превъзходен източник на протеини, с цел да поддържа тялото ви стройно и мускулите ви мощни.

Рибата освен че няма да повлияе на талията ви, само че също по този начин ще подкрепи подобряването на съществени функционалности във тялото ви - в това число ще усъвършенства функционалността на черния дроб, на мозъка, а даже и на качеството и продължителността на съня. Така че се уверете, че включвате задоволително постоянно риба в диетата си, с цел да се възползвате от изгодите за здравето от потреблението на риба, които ще изброим в тази публикация.

Една от тях е, че рибата е много по-полезна от месото. Американската асоциация на сърцето отбелязва (АНА), че рибата е превъзходен източник на протеини без високо наличие на наситени мазнини, за разлика от доста други типове меса. Асоциацията предлага да се употребяват по две порции риба на седмица, за предпочитане мазни риби, които имат по-високо наличие на омега-3 мастни киселини.

Установено е също, че потреблението на риба спомага за укрепване на концентрацията и вниманието при юношите. Проучване, оповестено в Nutritional Journal, открива, че възпитаници на възраст сред 14 и 15 години, които употребяват мазни риби за сметка на други типове меса, са имали по-високи равнища на централизация спрямо връстниците им, които употребяват по-малко риба.

Разгледайте галерията и вижте кои са останалите преимущества за здравето и настроението, които ще ви донесе постоянната консумация на риба.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР