Резултатите от протокола от машинното гласуване ще се пренасят ръчно

...
Резултатите от протокола от машинното гласуване ще се пренасят ръчно
Коментари Харесай

Вотът от машините се преписва на ръка в протокола

Резултатите от протокола от машинното гласоподаване ще се придвижват ръчно в секционния протокол, който е обединен. Това заяви Росица Матева, ръководител на Обществения съвет на ЦИК пред бТВ. Според нея това ще е много по-сложно и по-трудно.

Тя посочи, че Общественият съвет е предложил да има два протокола – от машинното и от гласуването с хартия, само че това не е било възприето при приемането на измененията в Изборния кодекс.

Матева посочи, че резултатите от машинното гласоподаване се разпечатват на секционен протокол от машината и става формален протокол. На въпроса за какво тогава е нужно машинното гласоподаване, Матева сподели, че при него има едно преимущество - няма недействителни гласове.

Относно отбраната на членовете на секционните изборни комисии се чака здравния протокол от Министерство на здравеопазването, посочи тя.

От ЦИК са предложили на входа на изборните секции да се мери температурата на всеки влизащ, също и да се раздават ръкавици на гласоподавателите. Не се знае обаче дали здравните управляващи ще се съобразят с тези рекомендации.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР