Резервациите за летния сезон допреди избухването на войната вървели добре.

...
Резервациите за летния сезон допреди избухването на войната вървели добре.
Коментари Харесай

Христо Проданов: 40-те лв. за хотелиерите, настанили бежанци, стигат

Резервациите за летния сезон допреди експлоадирането на войната вървели добре. Това стана ясно от думите на министъра на туризма Христо Проданов в отрасловата парламентарна комисия. Около 20% повече били резервациите спрямо предходната година. Никой не желал да кара лятната си отмора в милитаризирано море, по думите на министъра, заяви news.bg.

Министерството е провело голям брой диалози с хотелиерите, които за приютили украински бежанци. Проданов акцентира, че никой не би трябвало да печели на гърба на тези хора, които главно са майки с деца. Държавата желае да покрие разноските на хотелиерите, а не някой да печели от тази обстановка, посочи Проданов. От данните, които той показа пред депутатите, стана ясно, че 36 000 са пресекли границата ни. 18 000 незабавно са напуснали страната. От останалите на наша територия част имали парцели у нас. 40 лв. държавна помощ били задоволителни за хотелиерите, по мнението му.

Заради войната в Украйна министерството ще ни популяризира като туристическа дестинация пред Северна Македония, Сърбия и Румъния. След съвещанието на комисията министърът акцентира, че в тези 40 лв. влиза и туристическият налог, който хотелиерите, приютили бежанци от Украйна, би трябвало да платят. Според министър Проданов всяка община може да реши да не изисква подобен локален налог за хотелиерите.

От сектора по-рано обясниха, че все още те записват бягащите от войната като туристи и надлежно дължат данък.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР