Рейтингът и авторитетът на президентството заплашват Министерски съвет и това

...
Рейтингът и авторитетът на президентството заплашват Министерски съвет и това
Коментари Харесай

Борисов вече жестоко изревнува от Радев

Рейтингът и престижът на президентството заплашват Министерски съвет и това много изостря диалога. Това сподели за предаването „ Нещо повече " по „ Хоризонт " социологът проф. Михаил Мирчев.

„ Борисов просто е човек, който е скроен да бъде един единствен на върха. А в този момент се получава, че има директен противник - друга властова, публична, висша държавна институция в лицето на президента ген. Радев.

Аз се запитах сутринта, дали неговият темперамент и неговата душeвност могат да устоят такава обстановка. Няколко месеца, преди министър Росен Плавнелиев, на времето, да бъде номиниран за президент, той имаше с 2-3% по-висок рейтинг от Бойко Борисов.

И той тогава необикновено, грубо изревнува.

А сега ген. Радев има просто фантастично по-висок рейтинг - над 24 % допълнително...

По тематиката с модернизирането на отбранителните качества на страната се приказва „ доста обикновено ", посочи Мирчев и акцентира, че с изключение на за придобиването на новата бойна техника са нужни доста средства и за обновяването и през избран интервал от време, с цел да е тя боеспособна в модерни условия.

„ Елементарно се приказва по тези въпроси. В момента ни шашкат с едни 3 милиарда и скриват, че ще трябват още 12 милиарда за 20 - годишен интервал. Никой не ни изяснява всичко това коства ли си да го вършим. Много преждевременно се вършат нещата към този момент. Това е моята огромна паника ".

Мирчев се разгласи за последователен метод и посочи, че към момента не се знае дали към самолетите ще бъдат закупени и аварийни мотори, както е по стандарт, нито дали водачите на " Грипен " ще могат да се образоват у нас. Той съобщи, че Румен Радев е от най-хубавите специалисти по бойна авиация у нас и съобщи, че не би трябвало да му се лишава " а приори " правото да изрази желание към даден тип военен аероплан, с цел да не бъде упрекнат в корупция.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР