Рейдът по морския бряг на министърът на туризма Николина Ангелкова

...
Рейдът по морския бряг на министърът на туризма Николина Ангелкова
Коментари Харесай

Ангелкова компенсира отлива на руски туристи с ...конференции.

Рейдът по морския бряг на министърът на туризма Николина Ангелкова продължава. След интернационалния конгрес в Слънчев бряг, тя се насочи към морската ни столица. Този път хазаин на срещата с побратимените български и съветски градове е кметът на Oбщина Варна Иван Портних. Вече трета година участниците в този конгрес търсят благоприятни условия и разискват хрумвания, планове и начинания за съдействие в региона на туризма.

Началничката на българския туризъм за следващ път акцентира, че "Русия е един от най-важните пазари за входящ туризъм на България и е от огромно значение локалните управляващи и бизнесът да разискват дружно какви артикули да предизвикват, с цел да привлекат интереса на туристите ". Тя поздрави домакините и представителите на Генералното консулство на Русия във Варна за напъните да поддържат този разговор деен и всяка година да слагат акцент върху районите.

"Винаги наблягам изключителната значимост на инициативността на бизнеса и страната да трансфорат туризма в основен бранш за стопанската система. Той обезпечава съществени доходи и претовареност. За мен е извънредно значимо да работим в синхрон. Знаете, че секторът е водоравен и зависи от съдействието и приноса, които всеки дава на разнообразни равнища. Ще обсъдим културно-историческите направления и партньорството ни в региона на детските лагери, за които имаме доста положителни бази, както и балнео- и СПА туризма. Смятам, че това е една извънредно добра основа за дълготраен интерес към страната ", уточни министърът.

Тя не пропусна да напомни извършения при започване на март в София огромен двустранен конгрес за туризма с присъединяване на министър председателите на България и Русия Бойко Борисов и Дмитрий Медведев, които подчертаваха върху значимостта на бранша. И в тази връзка изясни, че " с ръководителя на съветския туризъм Зарина Догузова и министъра на икономическото развиване на федерацията Максим Орешкин към този момент работим в посока да се насочват повече съветски деца от районите към лагерите у нас. Руските райони имат доста огромна оперативна автономия и е значимо да бъдат осведомени с изискванията за отдих и пътешестване у нас. Със сигурност ще обсъдим с госпожа Догузова основаването на специфична разпоредба, в която да регламентираме изискванията за детските лагери, тъй че да ги изведем от общия знаменател, по който попадат в Закона за туризма. Създадена е работна група, в която вземат участие представители на детските лагери у нас ", заяви още министър Ангелкова.

Освен приповдигнатия звук обаче, нямаше по какъв начин да бъдат избегнати мненията, свързани с прогнозите от ранните записвания за това лято, които още напролет бележеха идният отлив на туристи от Германия и Русия.

Според Ангелкова, главната причина руснаците да преориентират почивката си основно към Турция е икономическа. Тя не пропусна да означи, че страната там субсидира съществено туризма. За да може въпреки всичко нещо да се прави, министърката описа, че в момента подопечното и ведомство създава нов механизъм, който да подкрепи проведения туризъм. Според нея значимо е да се подсигурява резистентност на туристо-потока в страната и не пропусна да даде образци с постигнатия растеж на редица други пазари. По думите й за първите четири месеца на годината над 1.75 млн. са задграничните визити у нас, а това съгласно изчисленията на специалистите й, било растеж от близо 2 на 100. През март 2019-а нощувките в места за настаняване с 10 и повече кревати нараснал с общо с 5 на 100, а приходите от тях - с към 8 на 100. Ако имаме вяра на думите й, с изключение на от британския пазар страната ни е постигнала двуцифрени растежи и от Полша, Чехия, Израел и Франция. Според тази статистика на ведомството, това ще се компенсира намаляването на туристите от другите страни.

Ангелкова заяви още, че след последния взаимен българо-руски конгрес във Велико Търново, през септември следва през нова такава среща, на която ще се разискват хрумвания за поощряване притока на туристи от Русия. Очаква се и сключване на съглашение за партньорство сред Община Баните и Якутския район.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР