Рецидивист се връща в затвора заради грабеж. 40-годишният Мирослав има

...
Рецидивист се връща в затвора заради грабеж. 40-годишният Мирослав има
Коментари Харесай

Рецидивист се връща в затвора заради грабеж

Рецидивист се връща в пандиза поради обир. 40-годишният Мирослав има богато престъпно минало, като е осъждан неведнъж за обири. През ноември 2021 година изтърпял последната си 3-годишна присъда. Той живеел в Обзор, само че обикалял страната.

На 31 юли предходната година Мирослав минавал край денонощен магазин на бул. „ Осми крайморски полк “ във Варна и се заговорил с няколко мъже. Единият от тях имал рожден ден и черпел приятелите си. Почерпили и подсъдимия, след което компанията се разделила.

Прибирайки се, рожденикът седнал на една скамейка, а малко по-късно към него се доближил Мирослав. Опитал се изкусно да отнеме чантата на мъжа, само че той усетил придвижванията му и го хванал за ръката. Подсъдимият издърпал със мощ чантичката и побягнал, като съумял да отнеме намиращите се в нея телефон, ключове, сумата от 800 лв. и 50 евро.

Делото против Мирослав завърши в един ден, откакто пред съда той призна напълно обстоятелствата и събитията в обвинителния акт и пожела делото да протече по разпоредбите на кратко правосъдно разследване. В този случай съгласно Наказателно-процесуален кодекс при постановяване на неоправдателна присъда, съдът е длъжен да понижи с 1/3 размера на наказването „ отнемане от независимост “, което е наложил.

Варненският областен съд реши, че подобаващото наказване, което следва да търпи Мирослав е „ отнемане от независимост “ в размер на 6 години, което беше понижено с 1/3 до 4 години и следва да бъде търпяно при първичен „ непоколебим “ режим.

Присъдата може да се апелира или стачкува пред Апелативен съд - Варна.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР