Ресвератролът е естествено съединение, което се съдържа в люспите на

...
Ресвератролът е естествено съединение, което се съдържа в люспите на
Коментари Харесай

Какво е ресвератрол и за какво е полезен?

Ресвератролът е естествено съединяване, което се съдържа в люспите на гроздето, само че защото от люспите на този плод може да се извлече напълно малко количество от него, се извлича посредством синтез – химичен и биотехнологичен.

Може да се употребява и като хранителна добавка. Съдържа се още в боровинки, както и в някои типове билки. Можете да набавяте ресвератрол и с чаша алено френско вино (на 225 мл – 640 mcg ресвератрол). Количеството в една чаша е изцяло задоволително за профилактична дневна доза.

През последните няколко години ресвератрол е извънреден шлагер на пазара и е чудесна добавка за здравословен живот. Той има потвърден резултат като антиоксидант, съдържа огромно количество витамин Е, също така може да спре огромна част от свободните радикали, чиято съществена задача е да повреждат клетките. Не на последно място ресвератролът може да помогне при проблеми с дихателните пътища – при пневмония и астма.

Освен това доста бързо съумява да предотврати всевъзможни възпаления вътре в тялото. Знаете, че възпаленията не са просто някаква болка – неведнъж те носят след себе си много проблеми и се оказват единствено един от многото признаци. Благодарение на свойствата си, ресвератрол съумява по натурален път да „ отключи ” разнообразни системи в тялото, които непосредствено да нападат възпалението.

 Боровинки

Все още недоказани остават изказванията, че ресвератролът може сполучливо да предотврати появяването на някои типове рак, да усъвършенства положението на хора страдащи от диабет вид 2 и не на последно място, че може да спомогне с изключение на за възстановяване на здравословното положение на организма, както и за удължение на човешкия живот.

Макар, че са към момента недоказани, по тези догатки се вършат доста проучвания и може би напълно скоро ще се уверим в чудото на ресвератрол. За момента са извършени проучвания с някои типове животни, на които сполучливо се е потвърдило, че виталният им цикъл е продължен с помощта на това съединяване.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР