Решението за спиране на настъплението на германската армия край френския

...
Решението за спиране на настъплението на германската армия край френския
Коментари Харесай

Историк посочи фатална грешка на Хитлер в началото на Втората световна война

Решението за прекъсване на настъплението на немската войска край френския град Дюнкерк при започване на Втората международна война е съдбовна неточност на фюрера на Третия райх Адолф Хитлер. Това споделя историкът Джеймс Холанд в документалния филм „ 48 часа до успеха “ (48 Hours To Victory), представен от Daily Express.

Според експерта силите на Вермахта през май 1940 година са могли да обкръжат френските елементи, като на процедура сложат завършек на войната. На 24 май обаче Хитлер заповядва на командирите на своите танкови дивизии, които настъпват към Дюнкерк, да спрат настъплението. Холанд назовава сходен ход на фюрера " безусловно пагубна и евентуално съдбовна неточност ", която евентуално му е коствала успеха във Втората международна война.
Описаха вероятния сюжет на Трета международна война 5 исторически персони, които са продали душата си на дявола
Пет исторически персони са подозирани от теориите на конспирацията, че са сключили покупко-продажби с Дявола тъкмо като лекар Фауст от едноимен...
Прочети повече
Както отбелязва историкът, доста от немските командири, които са били на фронтовата линия, се отнесли сериозно към заповедта на фюрера, само че били принудени да се подчинят. По-късно командването на немската войска осъзнало грешката си и до вечерта на 26 май същата година Хитлер отменил своя декрет.Но обстановката по това време към този момент била радикално изменена: в границите на няколко дни след получената отмора съюзническите сили съумели да се приготвят за евакуация, при която по-късно извели повече от 338 хиляди души от района.

В началото на декември в Испания беше излжена на търг депеша, която водачът на нацистка Германия Адолф Хитлер написал до испанския пълководец на Синята дивизия, воюваща против Съюз на съветските социалистически републики на съветско-германския фронт - военачалник Агустин Муньос Грандес. Според откривателите в това известие от 2 януари 1942 година фюрерът за първи път изразил подозрение във опцията за победа над Съветския съюз.

 

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР