Решението на Volkswagen да изтегли инвестициите от Турция е политически

...
Решението на Volkswagen да изтегли инвестициите от Турция е политически
Коментари Харесай

Турция обяви за политическо решението на VW да се оттегли

Решението на Volkswagen да изтегли вложенията от Турция е политически стимулирано. Това разгласи в неделя турският министър на промишлеността Мустафа Варанк. " Знаехме, че има хора, които не желаят това (инвестицията в Турция) по политически аргументи ", сподели той, представен от Анадолската организация.

Херберт Дийс, основен изпълнителен шеф на немския авто производител, изясни решението с пандемията.

Германският авто колос сътвори локална компания в Турция през октомври 2019 година Капиталът й е 943,5 милиона турски лири (164,5 милиона долара) за планиране, произвеждане, сглобяване, продажба, импорт и експорт на коли, камиони и всевъзможни моторни и транспортни транспортни средства и техните елементи и съставни елементи.

През декември обаче той подаде молба за разпродажба.

Според Варанк международните компании пробват да балансират сред ползите на задграничните сътрудници и локалните управляващи. Той цитира писмото на Дийс, че Турция е значима страна и тези, които влагат в нея, ще завоюват.

Министърът напомни, че Дийс е посещавал Турция два пъти за срещи с президента Реджеп Ердоган.

Световните марки не би трябвало да вземат политически решения, уточни Варанк. Според него компанията, а не Турция ще загуби в тази ситуация.

По мотив на първия елекромобил локално произвеждане TOGG Варанк сподели, че производството му ще стартира през 2022 година Първите коли ще бъдат за посланици на Турция по света.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР