Решението на Великобритания да премахне всички мита върху вноса на

...
Решението на Великобритания да премахне всички мита върху вноса на
Коментари Харесай

Зеленски: Великобритания ще спаси хиляди работни места в Украйна

Решението на Англия да отстрани всички мита върху вноса на украински артикули ще избави хиляди работни места в Украйна. Това съобщи президентът Володимир Зеленски във вечерното си видеообръщение.

" Благодарен съм на Обединеното кралство и персонално на министър-председателя Борис Джонсън за бързия и позитивен отговор на молбата ни за либерализация на търговията ", съобщи Зеленски.

В понеделник Англия разгласи, че всички мита върху вноса от Украйна ще бъдат отстранени, с цел да се подкрепи украинската стопанска система.

Зеленски съобщи, че този ход ще избави украинските работни места и ще добави непоклатимост на международния пазар на храни, " който е на крачка от огромна ценова рецесия заради войната на Русия против Украйна ".

Няколко страни по света разчитат на украинския експорт на зърно и са очевидци на внезапно повишаване на цените на питателните артикули в изискванията на война.

Зеленски също по този начин благодари на Япония за глобите ѝ против Русия и предвижда, че Европейски Съюз ще одобри нови наказания през идващите дни.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР