Решението на тричленния състав на Върховния административен съд, с което

...
Решението на тричленния състав на Върховния административен съд, с което
Коментари Харесай

Енергиен експерт: Решението на съда за сметките за парното беше много добре подготвено

Решението на тричленния състав на Върховния административен съд, с което бяха анулирани текстове от наредбата за топлоснабдяването, беше доста добре конструирано. Това разяснява тази заран пред Би Ти енергийният специалист и някогашен член на Комисията за енергийно и водно контролиране Еленко Божков.

Според решението на съда във формулата за пресмятане на сметките за парно са включени съставни елементи, които не регистрират справедливи индикатори. Това са типът на осъществяване на вътрешната отоплителна апаратура, ден градуси за отчетния интервал, междинна температура на постройката или междинна външна температура за отчетния интервал или външна изчислителна температура за обитаемото място. Решението беше взето предходната седмица и към момента може да бъде обжалвано пред петчленен състав на Върховния административен съд.

" Рядко съм виждал по-добре конструирано решение на Върховния административен съд. Изключително добре квалифицирано решение ", разяснява Божков. " Съдът е съзрял несъответствието сред емпиричния метод за определяне на потреблението от сградната апаратура и това, което се пресмята по формулата. Вижда се и прекомерната натруфеност от коефициенти и детайли, които са ненужни ", сподели още той.

" Не формулата основава огромната част на казуса. Голямата част на казуса идва от несправедливото систематизиране. За всичките години няма нито една открита кражба и нито една наложена санкция. Проблем е и небалансирано потребление ", разяснява изпълнителният шеф на асоциация " Активни консуматори " Богомил Николов.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР