Решението на Столичния общински съвет за издигане на знамето на

...
Решението на Столичния общински съвет за издигане на знамето на
Коментари Харесай

Областният управител на София: Незаконно е решението за площад "Борис Немцов"

Решението на Столичния общински съвет за издигане на знамето на Украйна на фасадата на постройката на Столичната община е незаконно, реши през днешния ден регионалният шеф на София Иван Кючуков. Според него в нарушаване на закона са именувани алея и зелено пространство - " Героите на Украйна “ и " Борис Немцов ".

В мнението на регионалния шеф на София-град Иван Кючуков няма нищо персонално и политическо, увери самият той: 
" Единствено и единствено със законосъобразни претекстове върнах решението, които са стъпили върху Конституцията и законите на България. Нито с политически пристрастия, нито с мои персонални претекстове. Мотивите са изцяло законосъобразни ".

Общинските съветници от Българска социалистическа партия не са сюрпризирани, защото в обжалването си са показали, че решението на Столичния общински съвет опонира на наредбата и на законодателството, показва Милка Христова от Българска социалистическа партия: 

" Доколкото регионалният шеф е длъжен да прави обзор по правомерност, ние сме извънредно задоволени, че е съобразил нашите доводи и е върнал тези решения за ново разглеждане в Столичния общински съвет. Надяваме се разсъдъкът да победи и при новото наново гласоподаване, сътрудниците да не робуват на краткосрочни политически цели, упоритости и конюнктурни ползи, а да се съобразят на първо място както със законодателството, по този начин и с мнението на огромна част от софиянци, защото ние предупредихме, че тези противоречиви решения разделят жителите на София, а не ги сплотяват и то в тази извънредно тежка и напрегната конюнктура ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР