Решението на ФИФА за определи датите на баражите за футболния

...
Решението на ФИФА за определи датите на баражите за футболния
Коментари Харесай

Участници в баражите обвиниха ФИФА в нехуманно отношение

Решението на ФИФА за дефинира датите на баражите за футболния Мондиал 2018 в Русия сред Хондурас и Австралия единствено в границите на пет дни е "нехуманно ", разгласи старши треньорът на отбора от Централна Америка Хорхе Луис Пинто.

Първата среща от междуконтиненталните плейофи е в Сан Педро Сула на 10 ноември, а реваншът е пет дни по-късно в в Сидни. Проблемът е огромната разстояние сред двете страни, както и това, че няма директни полети от Австралия до Хондурас.

Точната отдалеченост по въздуха, само че по права линия, сред хондураския и австралийския град, възлиза на чудовищните 13 800 км, които нарастват в допълнение с отклоняването за междинните полети.

"Нечовешко е от страна на ФИФА да дефинира такива близки дати сред двата мача за толкоз дълго пътешестване ", разяснява Пинто.

За втората среща националният отбор на Хондурас първо би трябвало да пътува до Лос Анджелис, откъдето да се прекачи на полет до Австралия.

"Това, че сме домакини на първия мач, ни дава леко преимущество в тази обстановка, тъй като няма да се наложи да изминаваме два пъти дистанцията от Хондурас до Австралия. Съперникът първо ще би трябвало да ни гостува, а по-късно и да се върне у дома за реванша. Това сигурно ще бъде по-изморително за тях ", сподели още Пинто.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР