Решението на апелативния съд е малко необичайно. Това заяви пред

...
Решението на апелативния съд е малко необичайно. Това заяви пред
Коментари Харесай

Адв.Марковски разнищи абсурда, сътворен от Калпакчиев с освобождаването на убиеца Джок Полфрийман

Решението на апелативния съд е малко извънредно. Това съобщи пред Bulgaria on Air юрист Димитър Марковски във връзка предварителното освобождение на килъра Джок Полфрийман от съдиите Калин Калпакчиев и Велислава Иванова.

„ Хубав признак е, че обществото е сензитивно към всички такива малко крайни решения на съда. Съдът е взел това решение срещу разбирането на затворническата администрация, че този човек не се е поправил и не се е превъзпитал “, сподели той.

„ Това е много прецедентно. Обикновено съдът има решение в противоположната тенденция “, добави той и посочи, че нормално пандизите са тези, които дават позитивна оценка на пандизчиите, а съдът преценя, че те би трябвало да останат там все пак.

„ Решението е много извънредно и доста необичайно, че е контра на отчета на затворническата администрация “, изясни юристът.

„ За мен това е прецедентен случай. Не съм чувал за различен подобен случай и то за наказан човек за ликвидиране “, безапелационен беше той.

По думите му, другата чудноватост в решението е, че оставащите години, които се опрощават на Полфрийман, са доста. „ Обикновено и съдът и администрацията на пандиза освобождават с доста по-малки останки “, сподели Марковски.

В неговата процедура предварително са пускани хора с оставаща присъда до две години.

Ако Полфрийман се върне в Австралия, ползите на наследниците на убитото момче ще бъдат безусловно унищожени, тъй като те под никаква форма не могат да си осъществят правата при неналичието на контракт за юридическо съдействие сред двете страни.

„ Още повече, че това е един непознат жител, който в България няма благосъстоятелност, няма нищо. Така че гражданският иск ще си седи по този начин – един лист хартия “, уточни Марковски.

Според него, по силата на общите правила за незаконно престояване у нас Полфрийман би трябвало да бъде депортиран там, където живее.

„ Апелативният съд взема дефинитивно решение и над него няма никой различен “, акцентира още юристът.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР