Републиканските сенатори представиха в четвъртък свой данъчен законопроект, който обаче

...
Републиканските сенатори представиха в четвъртък свой данъчен законопроект, който обаче
Коментари Харесай

Американският Сенат настоява за отлагане с една година на намаляването на корпоративния данък



Републиканските сенатори показаха в четвъртък собствен данъчен законопроект, който обаче се разграничава от данъчната промяна, препоръчана от представителите на Републиканската партия в Конгреса.

И двата разновидността включват понижаване на равнището на корпоративния налог до 20% от 35%, само че в проектът на Сената се предлага новата лихвена ставка да влезе в действие едвам след година - през 2019-а година.

И двата законопроекта включват налагането на налог върху задграничните облаги на мултинационалните американски компании. Сенатът упорства този налог да бъде от 12% за паричните и ликвидните активи и 5% за неликвидните активи, до момента в който данъчните равнищата, предложение от Конгреса, са надлежно от 14% и от 7%.

Сенатът също по този начин предлага горната граница на самостоятелната данъчна ставка да бъде от 38,5%, до момента в който Конгресът упорства тя да бъде от 39,6%.

Предложените ограничения от Сената включват и удвояване на изключенията при освобождение от веществен налог, само че не и анулация на самия налог, за каквато упорстват от Конгреса. За разлика от проектозакона на Конгреса, предлагането на републиканските сенатори изцяло анулира препоръчаното понижаване на държавните и локалните налози.

Трябва да се има поради, че версиите на републиканците от Конгреса и от Сената ще е належащо да бъдат съгласувани в един законопроект, който да бъде гласуван в двете Камари на Народното събрание на Съединени американски щати преди да бъде подписан от президента Доналд Тръмп.

Различията сред двата законопроекта още веднъж слагат под въпрос дълго чаканата данъчна промяна, като вложителите реагираха отрицателно и на предлагането на Сената за отсрочване с година на въвеждането на по-ниска ставка за корпоративния налог.

Щатският $ се намали в края на търговията в четвъртък към 9-дневно дъно от 113,09 японски йени и към двуседмично дъно от 0,9921 швейцарски франка. В същото време английската лира набъбна към 1,3165 $, а еврото нарастна към връх за актуалната седмица от 1,1654 $ - малко под значимата зона на опозиция към 1,1661/68 региона (бивши значими негови дъна от 17-и август и от 6-ти октомври).

В началото на петъчната европейска търговия обаче щатската валута възвръща част от изгубените си нощес позиции, поскъпвайки към 113,63 йени и към 0,9955 швейцарска франка, до момента в който еврото се търгува към 1,1623 $, а английската лира - към 1,3135 $.

Притесненията към данъчната промяна в Съединени американски щати се отразиха отрицателно върху настройката на вложителите на международните фондови пазари. Снощи и трите съществени фондови показателя на " Уолстрийт " завършиха на алена територия, като показателят DJIA се намали с 0,43%, S&P500 - с 0,38% и Nasdaq - с 0,58%. Последва известно отрицателно показване и на азиатските тържища, като японският показател Nikei се намали с 0,82%, южнокорейският Kospi - с 0,3%, а австралийският ASX 200 - с 0,33%.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР