Република трябва да изпълни изцяло Преспанското споразумение. Това заяви гръцкият

...
Република трябва да изпълни изцяло Преспанското споразумение. Това заяви гръцкият
Коментари Харесай

Гърция призова Северна Македония да изпълни всички критерии, договорени през март

Република би трябвало да извърши напълно Преспанското съглашение. Това съобщи гръцкият министър по европейските въпроси Милтиадис Варвициотис след съвещанието на Съвета по общи въпроси на Европейски Съюз, написа БГНЕС.
" По отношение на въпроса за разширението на Европейски Съюз, министър Милтиадис Варвициотис прикани Северна Македония и Албания да продължат напред към осъществяване на всички критерии, контрактувани през март “, се споделя в известие на гръцкото външно министерство. " Той уточни, по-специално нуждата Албания да продължи нужните промени преди първата междуправителствена конференция, както и нуждата Северна Македония да извърши напълно Преспанското съглашение “, се акцентира в официалното съобщение.
 Атина: Скопие да не драматизира обстановката с европейската си вероятност Атина: Скопие да не драматизира обстановката с европейската си вероятност
Да не се драматизира обстановката с европейската вероятност на Северна Македония – тя продължава да е налице, написа гръцкото електр...
Преспанският контракт беше подписан през юни 2018 година от тогавашния гръцки министър председател Алексис Ципрас и неговия македонски сътрудник Зоран Заев. Заедно с българския Договор за другарство и добросъседство той отвори вратата на Северна Македония за участие в НАТО.
България счита, че Скопие не извършва Договора за добросъседство, в това число критериите, контрактувани през март. По тази причина страната ни досега не е одобрила преговорната рамка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР