Репродуктивното число на коронавируса в Италия за периода 1-14 декември

...
Репродуктивното число на коронавируса в Италия за периода 1-14 декември
Коментари Харесай

Ето какво е репродуктивното COVID-число в Италия

Репродуктивното число на ковид в Италия за интервала 1-14 декември 2020 година е 0,90, съобщи SIR (Servizio Informazione Religiosa), базирайки се на здравното министерство.

Забелязва се леко нарастване на Апенините по този индикатор. На процедура това значи, че всеки 10 италианци, инфектирани с ковид, предават вируса на 9 други. Данните идват на фона на увеличеното разпространяване на вируса в цяла Европа.

Кривата на ковид продължава да не е под надзор, като в допълнение затруднение съставлява и появяването на нов вариант на COVID-19. В мониторинговия отчет на италианското здравно министерство се споделя, че е комплицирано да се предскаже въздействието на ковид по коледните празници.

В този интервал има нараснало придвижване и събиране с близки хора. Това може да докара до ново нарастване на новите случаи на заразяване в страната. Здравните управляващи в Италия предизвестяват, че контактите сред хората би трябвало да бъдат сведени до най-малко, с цел да се спре разпространяването на вируса. От началото на пандемията в Италия са регистрирани над 2 милиона случая на заразяване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР